Отидете към основна версия

27 728 41

BYD започна да продава електрическия кросоувър за 20 000 лева

  • byd-
  • yuan up

Новият модел се казва Yuan UP

Китайската компания BYD започва продажбите на новия си бюджетен кросоувър BYD Yuan UP. Любопитното е, че в стандартната си конфигурация тази кола струва около 79 000 юана, което по текущия обменен курс се равнява приблизително на 20 000 лева.

BYD Yuan UP е изграден върху платформата e-Platform 3.0. Той ще се присъедини към семейството наречено Dynasty. Дължината му е 4 310 мм, широчината - 1 830 мм, височината - 1 675 мм, а междуосието - 2 620 мм. Тоест това е компактен кросоувър.

Екстериорът на Yuan UP е направен според новия дизайнерски език на BYD, наречен Song L. BYD твърди, че предната част на този електрически кросоувър наподобява „лицето на дракон“. Yuan UP има полускрити дръжки на вратите и "плаващ покрив".

Вътре на очи се набива D-образен волан с логото на Yuan, както и 8.8-инчов LCD инструментален панел и 12.8-инчов сензорен екран, показващ информацията от информационно-развлекателната система.

Седалките с електрическо регулиране са покрити с перфорирана изкуствена кожа. На централната конзола има панел за безжично зареждане и физически бутони за основните функции. Панорамният покрив също е включен в оборудването.

Електрическият силов тракт на този кросоувър има две опции. Първият вариант е 70 kW електрически мотор и 32 kWh батерия. Вторият вариант е 130 kW електрически мотор и 45.1 kWh батерия. Пробегът в стандартната конфигурация е 301 км, а в топ версията - 401 км.

Но това са данните по китайския цикъл за тестване на електрически автомобили. Той е по-малко строг от европейските и американските тестови цикли за изпитване на електрически автомобили. Следователно в действителност пробегът с едно зареждане ще е по-малък.

В стандартното оборудване електрическият кросоувър BYD Yuan UP струва 79 000 юана или около 11 000 долара или 20 000 лева в Китай. Съгласете се, това е много приемлива цена за електрически кросоувър. Няма да се изненадаме, ако след известно време Yuan UP се появи по европейските пътища.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 65 гласа.

Свързани новини