Отидете към основна версия

3 922 9

Сагата продължава: Още един модел на Fiat се оказа „незаконен“

  • fiat-
  • 600-
  • 600e-
  • stellantis

Италианските власти са предупредили Stellantis за 600e

Сагата между италианските власти и Stellantis продължава с пълна сила и след като Alfa Romeo смени името на най-новия си кросоувър Junior (Milano), а след това италианските полицаи конфискуваха 134 автомобила Fiat Topolino, сега изглежда има нов проблем пред автомобилния гигант.

Испанското издание Motor.es съобщава за проблем с още един от моделите на Fiat – 600e. Електрическият кросоувър също се оказа „незаконен“ според италианските власти, тъй като в задната броня е поставен миниатюрен италиански флаг. За разлика от ситуацията при Topolino, тук няма информация да са конфискувани автомобили.

FIAT 600e се произвежда в Полша, така че не може да се счита за "италиански автомобил", въпреки че инвестициите, развойната дейност и дизайнът са от Торино. FIAT е взел решението по конкретен начин, за да "запази пълна прозрачност и за да избегне по-нататъшни недоразумения". Въпреки тези сблъсъци Карлос Таварес остава непоколебим в стремежа си към по-благоприятно споразумение с италианското правителство.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини