Отидете към основна версия

2 695 0

Hyundai подготвя два нови автомобила за Европа - скъп и евтин

  • hyundai-
  • електромобил-
  • нови модели-
  • европа

И двата ще са електрически, като единият ще е на върха на гамата, а вторият ще е на "другия полюс" и ще е най-евтиното ел. предложение

Корейският автомобилен производител скоро ще представи нов автомобил от семейството IONIQ, както и модел от т.нар. начално ниво, който се очаква е да доста евтин. По този начин компанията планира да увеличи влиянието си върху пазара на електрически превозни средства в региона.

Както съобщава изданието Electrek, въпреки разговорите за „спада в популярността на електрическите автомобили сред купувачите“, Hyundai подготвя още два нови продукта: новия IONIQ и бюджетния Inster EV, който се очаква да има цена под 25 000 евро.

Новият Hyundai Inster е компактен електрически автомобил, създаден на базата на модела Casper, продаван на вътрешния пазар в Корея. Автомобилният производител казва, че пробегът на новостта ще бъде до 350 км.

В същото време новият IONIQ ще бъде представен по-късно тази година. Шефът на Hyundai в Европа Майкъл Коул не уточни какво ще представлява новият IONIQ EV, но по-големият IONIQ 9 вече бе забелязан от шпиони по време на тестове, така че е много вероятно официалното му представяне да се състои скоро.

Ръководството на Hyundai очаква, че благодарение на новите модели, считано от 2025 година, делът на електрическите автомобили в общия брой продадени автомобили ще бъде 20%. За тази година обаче, според Коул, очакваният дял е по-нисък: „Нашата цел е продажбите на електрически превозни средства да бъдат 14 процента от общите ни продажби в Европа през настоящата година.“

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.

Свързани новини