Отидете към основна версия

1 556 16

Стана ясно кога ще видим новата Tesla

  • tesla-
  • мъск-
  • илон мъст-
  • роботакси

Роботаксито ще дебютира на 10 октомври

Илон Мъск за пореден път коригира амбициозния график на Tesla, като този път отложи представянето на дългоочакваните роботизирани таксита за 10 октомври. Решението за отлагане на разкриването с два месеца не е изненадващо, особено като се има предвид последните слухове.

Мъск твърди, че допълнителното време е необходимо, за да се усъвършенства дизайнът на автомобила и евентуално да се въведат допълнителни функции. Въпреки че главният изпълнителен директор остава твърдо убеден, че технологията за самоуправление е от решаващо значение за бъдещето на Tesla, напредъкът на компанията в тази област е посрещнат със скептицизъм. Настоящата система за подпомагане на водача на Tesla, Full Self-Driving (FSD), е подложена на критики заради своите ограничения и проблеми с безопасността.

Забавеното представяне на роботаксито подчертава предизвикателствата, пред които е изправена Tesla при разработването на истински автономен автомобил, способен да работи без човешка намеса. Докато FSD не достигне ниво на надеждност, което да отговаря на регулаторните стандарти, перспективата за роботакси на Tesla остава спекулативна. Тъй като пазарът на електрически превозни средства става все по-конкурентен, Tesla ще трябва да постигне осезаеми резултати в областта на автономното управление, за да запази технологичното си лидерство.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Tesla обяви борба с... мокрите кърпи

    Tesla предупреждава, че поставянето на мокри кърпи около конектора за зареждане на Supercharger за ускоряване на скоростта на зареждане е забранено и ...
    28.07.2024
    6 122
    20