Отидете към основна версия

869 10

Недостиг на алуминий може да затрудни производството на Jaguar Land Rover

  • jaguar-
  • land rover-
  • алуминий-
  • повреда-
  • доставки

Наводнение е причинило забавяне при доставките

Jaguar Land Rover е изправен пред сериозни производствени предизвикателства поради глобалния недостиг на алуминий. Проблемът се дължи на наводнение в завод на ключов доставчик в Швейцария, което прекъсва веригата за доставки на този важен материал.

Производителят на автомобили, се опитва да осигури алтернативни източници на алуминий, за да намали въздействието върху производството. Въпреки че JLR е уверен в способността си да запази рентабилността си за годината, се очаква недостигът да ограничи производството през следващите тримесечия.

Други производители на луксозни автомобили, включително Porsche, BMW и Mercedes-Benz, също бяха засегнати от недостига на алуминий, което подчертава зависимостта на индустрията от този лек и издръжлив материал. Въпреки предизвикателствата, тези премиум марки са по-добре подготвени да поемат увеличените разходи, свързани с алтернативни източници, поради по-високите си маржове на печалба.

Недостигът на алуминий подчертава сложния и взаимосвързан характер на глобалната верига за доставки в автомобилната индустрия. Тъй като индустрията преминава към електрификация, която често разчита в голяма степен на алуминий за корпуси на батерии и леки структури на каросерията, осигуряването на стабилни доставки на този важен материал ще става все по-важно.

 

 

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини