Отидете към основна версия

5 114 16

Гон: Honda ще погълне Nissan и Mitsubishi

  • nissan-
  • honda-
  • mitsubishi-
  • карлос гон

Бившият изпълнителен директор на Nissan, Карлос Гон, смята, че алиансът Honda-Nissan-Mitsubishi е създаден, за да може Honda да погълне и двете компании

Партньорството между Honda, Nissan и Mitsubishi има за цел да позволи на компаниите да намалят разходите за разработване и производство на електрически превозни средства и потенциално да генерират по-високи печалби.

Като цяло Honda започна да работи с Nissan през март, докато Mitsubishi се присъедини към тях преди броени дни. Карлос Гон, бивш главен изпълнителен директор на Nissan, смята, че сделката е просто прикрит процес за поглъщане на Nissan и Mitsubishi от ръководството на Honda.

„Не мога дори за момент да си представя как това ще работи между Honda и Nissan, освен ако не става въпрос за т.нар. поглъщане. Това е прикрито поглъщане от Honda на марките Nissan и Mitsubishi с Honda на „шофьорското място“ (като управляваща компания ) ”, каза Гон в интервю за Automotive News.

Той добави, че Honda в момента е най-големият японски автомобилен производител от трите, така че ръководството на компанията е нетърпеливо да поеме водеща роля в управлението на алианса и в крайна сметка да погълне марките Nissan и Honda.

Ще припомним, че Карлос Гон беше главен изпълнителен директор от юни 2001-а до април 2017 година. През ноември 2018-а той беше арестуван по обвинения в присвояване на средства на компанията. Впоследствие той избяга от домашен арест в Япония през декември 2019 година в Ливан, където се укрива и до днес.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.

Свързани новини