13 Август, 2024 09:43 5 109 16

Гон: Honda ще погълне Nissan и Mitsubishi

  • nissan-
  • honda-
  • mitsubishi-
  • карлос гон

Бившият изпълнителен директор на Nissan, Карлос Гон, смята, че алиансът Honda-Nissan-Mitsubishi е създаден, за да може Honda да погълне и двете компании

Гон: Honda ще погълне Nissan и Mitsubishi  - 1

Партньорството между Honda, Nissan и Mitsubishi има за цел да позволи на компаниите да намалят разходите за разработване и производство на електрически превозни средства и потенциално да генерират по-високи печалби.

Като цяло Honda започна да работи с Nissan през март, докато Mitsubishi се присъедини към тях преди броени дни. Карлос Гон, бивш главен изпълнителен директор на Nissan, смята, че сделката е просто прикрит процес за поглъщане на Nissan и Mitsubishi от ръководството на Honda.

„Не мога дори за момент да си представя как това ще работи между Honda и Nissan, освен ако не става въпрос за т.нар. поглъщане. Това е прикрито поглъщане от Honda на марките Nissan и Mitsubishi с Honda на „шофьорското място“ (като управляваща компания ) ”, каза Гон в интервю за Automotive News.

Той добави, че Honda в момента е най-големият японски автомобилен производител от трите, така че ръководството на компанията е нетърпеливо да поеме водеща роля в управлението на алианса и в крайна сметка да погълне марките Nissan и Honda.

Ще припомним, че Карлос Гон беше главен изпълнителен директор от юни 2001-а до април 2017 година. През ноември 2018-а той беше арестуван по обвинения в присвояване на средства на компанията. Впоследствие той избяга от домашен арест в Япония през декември 2019 година в Ливан, където се укрива и до днес.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джуган

    17 7 Отговор
    За съжаление и Хонда вече не са това което бяха, дано качеството да не продължи да се влошава
  • 2 КОЮ

    14 9 Отговор
    По добре ребрандирана Хонда, отколкото рено.
  • 3 Който карал, карал...

    21 5 Отговор
    Пластмаса и станиол и тук таме малко алюминий бате...туй е качеството напомпено с капризен софтуер и малко гарнция за мноо пари.
  • 4 4522

    18 11 Отговор
    Този не го ли вкараха в затвора. След като унищожи марката Нисан и започна да произвежда скъпи рено боклуци. Естествено че Хонда ще води парада, не дачия?

    Коментиран от #7

  • 5 Тушира Микура

    10 3 Отговор
    Новата компания ще се казва Хомосан.
  • 6 Изгубени в превода

    13 3 Отговор
    Става въпрос само за електрическото подразделение на Нисан. А не за цялата компанията Нисан (Рено-Нисан)
  • 7 Дфен

    11 21 Отговор

    До коментар #4 от "4522":

    Ако ми покажеш Хонда на 300 Хил км с оригинално окачване и мотора да не е дроб ще ти повярвам а за рено мога да го потвърдя лично.

    Коментиран от #9, #12

  • 8 Мадлен

    9 7 Отговор
    Тия извънземни правят автомобили едва от 50год а вече завладяха света с качество и безпроблемност визирам HONDA не останалите 2 които загубиха японския дух с ползването на френски мотори
  • 9 Милен

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дфен":

    Не говориш сериозно, нали приятелю. Нищо против рено. Имал съм опел който беше с части на рено и бях много доволен. Но да говориш, че хондата е кекав автомобил, е сериозна липса на познания.

    Коментиран от #11

  • 10 гост

    9 2 Отговор
    Да правят каквото искат, Рено пак са на печалба, а Нисан пак са пред банкрут... Французите били скапали Нисан, французите ги спасиха от предишния банкрут. И да Рено още използват съвместно разработените HR двигатели просто защото са добри... Нисан си направиха техни KR, защото не харесвали общата архитектура с Рено и не спират да берат ядове с революциоония си 1.5 двигател с променлива компресия...
  • 11 Дфен

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Милен":

    Ти говориш че рено са боклуци а в същото време не даваш пример който ти искам за сравнение. Остави номер да ти пратя шаси на рено да го провериш в системата.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дфен

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "пешо железаро от перник":

    Прати ми снимки ама и история искам не само километри на часовника. сещаш ли се на къде бия. Искам доказателства не лакърдии.
  • 14 Име

    4 1 Отговор
    Е как се укрива пък се изтъпанил да коментира.
  • 15 дфг

    4 1 Отговор
    Двигателите Хонда са изключителни. Познавам човек, който караше Хонда с мотор 2.0 бензин и мотоа на 300к км не се чуваше. А тойго беше покарал и без масло няколко километра.
    Много здрави.

    Коментиран от #16

  • 16 Това са фантазии,

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "дфг":

    но на никого не пречиш.