Отидете към основна версия

5 927 12

Конфискуваха над 60 луксозни коли заради безразсъдно шофиране

  • rolls-royce-
  • ferrari-
  • lamborghini-
  • лондон-
  • акция

Властите в Лондон оценяват автомобилите на над 7 милиона евро

В решителна стъпка за ограничаване на безразсъдното шофиране и прекомерното шумово замърсяване лондонските власти са конфискували над 60 луксозни и суперколи при скорошна акция. Операцията е насочена към високопоставени нарушители в района на Уестминстър.

Столичната полиция, работеща съвместно с Уестминстърския градски съвет и Бюрото за автомобилно застраховане са осъществили координирани усилия за идентифициране и задържане на шофьори, които грубо са пренебрегнали правилата за движение. Конфискуваните автомобили, сред които са редица модели на Ferrari, Lamborghini, Bentley и Rolls-Royce, бяха конфискувани след арести за различни нарушения на правилата за движение.

Операцията е предизвикана от нарасналия брой оплаквания от жителите на града относно превишената скорост, безразсъдното шофиране и прекомерния шум, причиняван от малко, но силно изразено малцинство от собственици на суперавтомобили.

Градският съвет на Уестминстър се изказа по въпроса, като подчерта отрицателното въздействие на антисоциалното шофиране върху местната общност.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 29 гласа.

Свързани новини