Отидете към основна версия

5 624 7

Възродиха легендарния Citroen SM

  • citroen-
  • sm-
  • ds-

Моделът за момента е само концепт на DS

DS Automobiles представи SM Tribute - забележителен концептуален автомобил, който отдава почит на емблематичния Citroën SM от 70-те години на миналия век. Въпреки че SM Tribute не е директен производствен модел, той предлага поглед към бъдещето на дизайнерския език и амбициите на DS в областта на електромобилите.

SM Tribute се отличава с ретро-футуристичен дизайн, който съчетава елементи от оригиналния SM с модерни стилистични елементи. Отличителната предна решетка на автомобила е заменена с 3D екран, който действа като светлинна лента, а класическите въртящи се фарове са обновени с елегантни LED ленти.

В сравнение с оригиналния SM, SM Tribute е малко по-голям и има по-ниска стойка за по-добра аеродинамика. Автомобилът се движи на 22-цолови алуминиеви джанти с аеродинамични капаци и има изрязан заден калник, напомнящ за подвижните калници на оригиналния модел.

Макар че SM Tribute не разполага с революционното хидропневматично окачване на своя предшественик, вероятно в него е използвана модерна технология на окачването за подобряване на комфорта и управлението. Интериорът на SM Tribute също се различава от този на оригинала, като се отличава с по-съвременен дизайн с акцент върху технологиите и комфорта.

DS не разкрива подробности за задвижването на SM Tribute, но вероятно става въпрос за електромобил, като се има предвид фокусът на компанията върху електрификацията. Оригиналният SM се задвижваше от V6 двигател на Maserati, но съвременният трибют може да разполага с по-усъвършенствано електрическо задвижване.

SM Tribute е концептуален автомобил и към момента няма планове за пускането му в производство. Въпреки това той служи като ценна демонстрация на дизайнерските възможности на DS и техният ангажимент към иновациите.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.

Свързани новини