11 Септември, 2024 15:49 5 608 7

Възродиха легендарния Citroen SM

  • citroen-
  • sm-
  • ds-

Моделът за момента е само концепт на DS

Възродиха легендарния Citroen SM - 1

DS Automobiles представи SM Tribute - забележителен концептуален автомобил, който отдава почит на емблематичния Citroën SM от 70-те години на миналия век. Въпреки че SM Tribute не е директен производствен модел, той предлага поглед към бъдещето на дизайнерския език и амбициите на DS в областта на електромобилите.

SM Tribute се отличава с ретро-футуристичен дизайн, който съчетава елементи от оригиналния SM с модерни стилистични елементи. Отличителната предна решетка на автомобила е заменена с 3D екран, който действа като светлинна лента, а класическите въртящи се фарове са обновени с елегантни LED ленти.

Възродиха легендарния Citroen SMcitroen-sm-3.webp" />

В сравнение с оригиналния SM, SM Tribute е малко по-голям и има по-ниска стойка за по-добра аеродинамика. Автомобилът се движи на 22-цолови алуминиеви джанти с аеродинамични капаци и има изрязан заден калник, напомнящ за подвижните калници на оригиналния модел.

Възродиха легендарния Citroen SM

Макар че SM Tribute не разполага с революционното хидропневматично окачване на своя предшественик, вероятно в него е използвана модерна технология на окачването за подобряване на комфорта и управлението. Интериорът на SM Tribute също се различава от този на оригинала, като се отличава с по-съвременен дизайн с акцент върху технологиите и комфорта.

Възродиха легендарния Citroen SM

DS не разкрива подробности за задвижването на SM Tribute, но вероятно става въпрос за електромобил, като се има предвид фокусът на компанията върху електрификацията. Оригиналният SM се задвижваше от V6 двигател на Maserati, но съвременният трибют може да разполага с по-усъвършенствано електрическо задвижване.

SM Tribute е концептуален автомобил и към момента няма планове за пускането му в производство. Въпреки това той служи като ценна демонстрация на дизайнерските възможности на DS и техният ангажимент към иновациите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съвсем нормално

    4 36 Отговор
    французите винаги на обичали грозните коли

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мдааа

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "съвсем нормално":

    Щот немците си падат по ръбатите варели. Срещу французите да бягате не можете да ги стигнете. Защо гръмна скандала Дизелгейт при ВАГ-овете? Защото немците лъжат и прикриват замърсяването.

    При французите, защо не стана така? Защото успяват и постигат екологичните стандарти, за които немците само могат да мечтаят.

    Коментиран от #6

  • 4 Елхички

    29 1 Отговор
    Фаровете следващи волана и пневматичното окачване са били доста иновативни решения за 70-те години на миналия век.

    Коментиран от #5

  • 5 По-скоро

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Елхички":

    за края на 50-те, когато е представен първия DS
    А щом е без хидро-окачването и без Мазерати мотор, по-добре оригинала!!!
    Особенна кола с характер и “чепатости”… не е за всеки!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Кочо Честименски

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Мдааа":

    Щото френското правителство пак ще им плаща вересиите.
  • 7 гъхуйик

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "По-скоро":

    Ти SM на живо виждал ли си? Едва ли... Карал ли си? 100 000% НЕ СИ...

    Колата е страхотна и ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРОБЛЕМ е в мотора на Мазерати- тоя боклук е ужасно чуплив... По същество този мотор докарва до фалит Ситроен и малко след това са купени от Пежо...

    Ако изобщо това бъде възродено е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сложат поне въздушно окачване и да върнат завиващите вътрешни фарове...