Отидете към основна версия

1 421 7

Lamborghini обясниха защо няма да правят електромобили

  • lamborghini

Техническият директор на Lamborghini Рувен Мор е убеден, че пускането на спортен електрически автомобил сега би било грешна стъпка за компанията. Тази стратегия на марката не е от вчера. Още преди около пет години Lamborghini се отказа от пълния преход към електрически автомобили в полза на хибридите и това се оказа печеливша стратегия. В същото време Lamborghini подготвя напълно електрически автомобил, но той няма да бъде пуснат преди края на това десетилетие и можете да сте сигурни, че няма да е суперавтомобил.

„Сега не е най-доброто време за електрическа кола, поне не и за супер спортна кола. Свидетели сме на много електрически автомобили на пазара на суперколи, но болшинството от тях не са успешни. Много съм доволен от настоящия ни план, защото с хибридния състав на нашите силови трактове ще можем да минем през следващото десетилетие. Но също така мисля, че Lamborghini трябва да направи прехода към електрически автомобили, но все още е рано за това“, каза Мор в интервю за Nard? по време на представянето на Urus SE.

Според Мор най-голямото предизвикателство за компанията ще бъде да се отличи на фона на електрическите автомобили от конкурентите. Все още не е ясно каква точно ще е тази разлика за Lamborghini, но със сигурност скоро няма да видим електрическо Lambo.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.

Свързани новини