Отидете към основна версия

405 1

За първи път: Mini John Cooper Works на ток

  • mini-
  • cooper-
  • jcw-
  • john cooper works

Специалните модели ще се правят в Китай

Mini обнови гамата си, като включи нов вариант на модификацията John Cooper Works (JCW). Първите електрически модели на марката с означение JCW са тук: John Cooper Works Electric (хечбек) и John Cooper Works Aceman (кросоувър). И двата имат обща платформа и предно предаване с един двигател, генериращ 255 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Това е увеличение с 40 к.с. и 20 Нм в сравнение със стандартните версии на Cooper SE.

За малко повече динамика Mini включва функция за временно увеличаване на мощността, която добавя 27 конски сили, идеална за изпреварване или максимално ускорение. Модернизираните спирачки и гумите с високо сцепление допълнително подобряват представянето.

Ето къде нещата стават объркващи: Mini предлага „JCW trim“ за моделите, които не са с висока производителност, което затруднява разграничаването на истински наточените модели. Истинските JCW модели имат уникални джанти (18-цолови за хечбека, 19-цолови за кросоувъра), повече JCW лога и червени акценти. Цялостният външен вид обаче е много сходен с този на по-слабите версии.

Интериорът на истинските JCW модели запазва характерната за марката червено-черна тема с уникално амбиентно осветление. И двата електрически модела JCW в момента са ексклузивни за Китай, като се очаква през 2026 г. производството им от Spotlight Automotive (съвместно предприятие на BMW и Great Wall Motor) да се премести в Оксфорд, Великобритания.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини