Отидете към основна версия

6 598 13

Посрещнахме най-новата автомобилна марка в България

  • lynk&co-
  • geely-
  • geely holding

Lynk & Co дебютира късно снощи у нас

Само няколко часа преди откриването на Автомобилен салон София 2024, китайската марка Lynk & Co направи локална премиера на първия модел, който ще предлага на българска земя – 01. Компанията е основана през 2016-та като съвместно предприятие между Geely и Volvo Cars. На Стария континент тя продава в Белгия, Германия, Италия, Холандия, Швеция и Швейцария. От компанията уточниха, че въпреки китайските корени на компанията, автомобилите са разработени специално за Европа и покриват всички европейски изисквания

Моделът 01 е базиран на платформата на Volvo XC40 и споделя голяма част от неговите компоненти, но с по-големи размери. Кросоувърът е позициониран между C и D сегмента с дължина от 4.54 метра и обем на багажника от 461 литра. Дизайнът на Lynk&Co 02 е направен в характерния за марката стил - с тънка псевдорадиаторна решетка и високо монтирани LED фарове. В кабината са монтирани виртуално арматурно табло и голям 10.2-инчов дисплей.

Под капака работи 1.5-литров бензинов двигател, съчетан с електромотор и компактна батерия, която осигурява пробег от 75 километра в чисто електрически режим. Освен него, шофьорите могат да избират между още два режима, като приоритизират запазването на батерията или спортното шофиране, когато на разположение са всички 261 конски сили. Цените на модела започват от 95 999 лева с ДДС, а единствените опции между които клиентите могат да избират са цветовете черно и синьо. Стандартно колата пристига с богато стандартно оборудване като панорамен покрив, безключов достъп, голям дисплей, Wi-Fi, 5G свързаност, електрически багажник и други.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.

Свързани новини