Отидете към основна версия

50 829 27

Свръхлуксозният Mercedes U-Klasse

  • mercedes-benz-
  • u-klasse

 

Не е тайна, че в най-луксозният клас автомобили основните играчи са Mercedes-Benz, Volkswagen и BMW. Последните два концерна залагат на марките Bentley и Rolls-Royce, докато Mercedes-Benz може би направиха грешка като "убиха" своята премиум марка Maybach.
 
Сега от Mercedes се опитват да оправят този проблем, като разширяват гамата на S-Klasse, предлагайки дълга база (+200 мм) и още по-разтегнатата версия Pullman. Мнозина от специалистите в бранша обаче поставят под съмнение дългосрочността на подобна стратегия.
Сред тях е и един студент от калифорнийския университет, който предлага различен поглед за бъдещите свръхлуксозни Mercedes-и. Името му е Скот Кайзер, а предложението му е да бъде създадена нова линия, позиционирана над тази с индекс S. Идеята е тя да се нарича U-Klasse.
 
Така следващата S-Klasse ще се конкурира директно с Audi A8 и BMW 7e, а новата U-Klasse ще се изправи срещу Bentley и Rolls-Royce. Буквата U идва от немската дума ueppig, което означава разкошен, щедър. Според Кайзер дължината на U-Klasse трябва да е 5 390 мм, а колесната база - 3 175 мм.
 
Така суперлимузината на Mercedes ще е по-дълга от Bentley Flying Spur и малко по-къса от Rolls Royce Ghost. Под капака се предвижда шестлитров туинтурбо V12 двигател, който ще предава енергията си на задния мост.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Без Benz в името на новия Mercedes

    Наследникът на суперколата SLS AMG ще се казва Mercedes-AMG GT, с което за пръв път в историята на марката от обозначението на неин модел ще отпадн ...
    16.04.2014
    12 534
    10
  • Запознайте се с Mercedes-Benz 1000 SEL

    Стандартната S-Klasse W126 се смята за един от най-добрите автомобили в историята, но винаги е имало хора, които искат още повече от живота. През 8 ...
    25.03.2014
    28 453
    28
  • Ето го най-мощното купе на S-Klasse

    Компанията Mercedes-Benz разсекрети фотографии и информация, касаеща наточената версия на двувратата S-Klasse. Става дума за модификацията S63 AMG, ...
    24.03.2014
    10 445
    29