Last news in Fakti

24 Март, 2014 08:45 10 437 29

Ето го най-мощното купе на S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • купе-
  • s-klasse-
  • amg-
  • s63
Компанията Mercedes-Benz разсекрети фотографии и информация, касаеща наточената версия на двувратата S-Klasse. Става дума за модификацията S63 AMG, публичния дебют на която ще се състои през април по време на автомобилното изложение в Ню Йорк.
Mercedes-Benz S63 AMG е снабден с V-образен осемцилиндров двигател с два турбо компресора. Мощността на този агрегат е 585 к.с., а пиковият въртящ момент - 900 Нм. Моторът работи съвместно със седемстепенна автоматична трансмисия AMG Speedshift.
 
В базовото си оборудване най-мощната двуврата S-Klasse ще е със задно предаване, но по желание на клиента ще бъде достъпна и пълноприводна версия, оборудвана с фирмената система 4Matic. Последната модификация ще е и по-бърза от базовата.
Ускорението от 0 до 100 км/ч. на купето S63 AMG ще става за 3.9 секунди (4.3 сек. при варианта със задно предаване) - постижение, постигнато и заради намаляване на общото тегло на автомобила. Новото купе S63 AMG е по-леко от предшественика CL 63 AMG с 65 килограма.
 
Версията със задно предаване разполага с пневматичното окачване Airmatic, а тази с четири задвижващи колела - с иновационната система Magic Body Control, която с помощта на камери следи за състоянието на пътя и предварително адаптира твърдостта на амортисьорите.
Продажбите на двувратата S63 AMG в Европа ще стартират през есента на 2014 година. За официални цени все още нищо не се споменава. По-непотвърдена информация обаче този автомобил ще се предлага за сума от порядъка на 120 000 евро.
 
След появата на основната версия ще се появи и специална. Тя ще се отличава по уникалния Magno Alanite цвят, ще разполага с диодни светлини с кристали Swarovski, а седалките ще са тапицирани с кожа Designo Nappa. Спирачките пък ще са карбон-керамични.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян Стоянов

    7 1 Отговор
    красота ...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 zendera

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "Стоян Стоянов":

    Хм,колата наистина е готина.Нооо,М6 повече ми харесва.При по-малка мощност ускорява за4.2 сек.А и няма двойно задвижване.Аз лично не го толерирам.

    Коментиран от #11

  • 3 zendera

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Стоян Стоянов":

    Значи,формата на колата наистина кърти,но таблото изобщо не ми харесва.Лично мение,нищо повече.....

    Коментиран от #6

  • 4 zendera

    3 2 Отговор
    Абе добра си е колата.Подходяща е за ходене до морето по Тракия със превишена скорост............
  • 5 zendera

    8 3 Отговор
    Тази кола има пожизнен абонамент за крайна лява лента на магистралата.
  • 6 M_SUX

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "zendera":

    Не ти харесва таблото? Та то е най-хубавото в колата, аз кола с по-хубаво табло не съм виждал, Не бентли, не мазерати, не Ролс, да не говорим за ауди и бмв. Sката е много по технологична от 6та серия, изглежда по-добре да не говорим за оная "презрамка" дето я има бмв-то, като видях статията и си мислех точно да пиша как, нито бмв, нито ауди имат сила да се конкурират с Мерцедеса

    Коментиран от #7, #8, #23, #24

  • 7 zendera

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "M_SUX":

    Изразих лично мнение,нищо повече..
  • 8 zendera

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "M_SUX":

    Значи,виж кво,незнам кой е по-високо технологичен.Все ми е тая.Просто аз предпочитам бавареца.На мен той повече ми харесва.
  • 9 Кольо Фильов

    2 3 Отговор
    старо инфо
  • 10 Rock Stenley

    3 2 Отговор
    ммдааа много хубав автомобил
  • 11 Стоян Стоянов

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "zendera":

    и M6 е красавец - спор няма. А за лявата лента сещам се за доста други автомобили, в доста по-нисък ценови диапазон, дето също могат да имат абонамент за крайна лява лента на магистралата.
    Но и ти като цяло си прав, че по-голямата кола с по-голям ДВГ си е друго нещо - аз с моята 75 коня (като махнеш измрялите и тия, дето са пуснати наоколо да си пасат ) ми се наложи да карам по магистралата миналата седмица . ами да ти кажа изморително си е. Но всеки си преценява - на мен лично почти не ми се налага да карам но дълги разстояния и колата си ми върши работа в този си вид.
  • 12 Монго

    2 4 Отговор
    От мен + за екстериора и двигателите и, - за интериора...,тези два дисплея ми прилачат на пулт за изстрелване на совалките. А "прикачените" механизми по кората на вратите...,сякаш някой е хвърлял зарове.
  • 13 майор Костов

    5 1 Отговор
    При S63 AMG интериора няма никакво значение. Важното е, че отвън колата е красива. А какъв звук има... Няма втора с такъв.
  • 14 galaxy

    6 2 Отговор
    Страхотно чудовище!!! Красота!!! Невероятен!!! Привърженик съм на БМВ и Порше, но този МБ е убиец.
  • 15 Слонобикотръбозъб

    6 1 Отговор
    Хе хе хе.Пожелавам на всеки по един такъв за рождения ден.
  • 16 триста итридесети

    3 3 Отговор
    Нещо във визията наистина куца, единствено отстрани ми хареса, няма достатъчно агресия отпред, а отзад е твърде заоблено, вратите са прекалено къси, а таблото прилича на дигитално - дано само на снимките да е така.
    Мерцедес рядко са ми харесвали като визия, политиката им е такава, залагат повече на издържливост и возене.
  • 17 Споок Армин

    4 2 Отговор
    Таблото ми изглежда като един компютърен дисплей .Много е зле .Няма го истинското и спортното в този интериор.Превърнаха расовите автомобили в плейстейшъни.Външно ми харесва отвсякъде.
  • 18 Споок Армин

    1 3 Отговор
    Искам да попитам какво значи "пълно приводен"??

    Коментиран от #19

  • 19 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Споок Армин":

    Защо се правиш на ударен? Журналистите използват този израз за автомобилите с четири задвижвани колела...

    Коментиран от #21

  • 20 ярослав станчев

    4 1 Отговор
    Звер е колата.Изглежда ми като привидно спокоен хищник.Обаче с този навес дето са му го ръгнали,вместо табло.Дано на яве да не е така.По-добре биха му стояли едни аналогови прибори в стил ретро.Но това си е само мое виждане,което едва ли ще се отрази на реалните купувачи,които не се съмнявам,че ще ги има.
  • 21 скар фейс

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Монго":

    Хах, не му обръщай внимание на този. Той пише тук само, за да "избива" нещо.
  • 22 Негрон Джеймс

    0 1 Отговор
    За единия нямало достатъчно агресия отпред, за другия ретро стайл би било по - добре .... да ви го подарят - какво ? ще го върнете ли ?
    ще кажете ли няма достатъчно агресия отпред или таблото е като playstation.

    Коментиран от #25, #27

  • 23 samo nemsko

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "M_SUX":

  • 24 samo nemsko

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "M_SUX":

    и кои от кого гледа си4ки гледат от БМВ и за това такива като теб ги е яд 4е са наи добри и само плуят по тях ма тва непре4и те пак си остават наи добрите а ти си остава6 с комплексите
  • 25 ярослав станчев

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Негрон Джеймс":

    Мерцедеса е много як,харесва ми,ама и да ми го подарят,какво ще го правя?Той няма да върви само с въздух,нали?А отделно данъка и поддръжката му ще са колкото на мезонет в Съни Бийч.
    Освен да го продам за едни 10-15 хиляди,ако ми го подарят,и да си платя борчовете,не виждам каква друга полза ще имам от него.Пък и едва ли някой от тук пишещите (включително и ти самия) би могъл да си позволи подобна кола.Което не пречи да коментираме,затова е и форум,нали така

    Коментиран от #28

  • 26 Кобрата

    3 1 Отговор
    Уникална машина е Mercedes-ът
  • 27 триста итридесети

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Негрон Джеймс":

    Абе те и нова лада да ми подарят, няма да я върна, ти ще я върнеш ли?
  • 28 Негрон Джеймс

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "ярослав станчев":

    Не се знае, момче. До сега живота и политиците ни го даваха .... , може от сега нататък пък ние да им го даваме на живота и на политиците. Па видиш сме си позволили и ние нещо такова, а ?
  • 29 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    БРУТАЛЕН ЗВУК