Отидете към основна версия

37 873 37

Най-добрите и най-лошите автомобили

  • skoda-
  • suzuki-
  • надеждни автомобили

Поредното изследване на тема кои автомобили са най-добри и кои най-лоши беше направено от авторитетното издание Auto Express. Британските специалисти правят проучване сред 50 000 водачи, като по време на изследването колите се оценяват по десет различни критерия. Основните сред тях са надеждност, качество на сглобката и на материалите, практичност, разходи по експлоатацията на автомобила, управляемост, динамика, комфорт, наличие на високи технологии и т.н.

Опирайки се на тези параметри, от Auto Express съставят рейтинг на най-добрите модели. Може би ще е изненадващо за мнозина, а за други - съвсем нормално, но първата позиция печели Skoda. В крайното класиране именно автомобилите на чешката марка събират най-много точки и закономерно са класирани на първо място. Skoda събира 89.75 бала от максималните 100, като по този начин изпреварва със съвсем малко втората Jaguar, заработила 89.34 точки.

В десетката на най-добрите автомобили на Острова се открояват още MG, Lexus, Dacia, Porsche, Kia, Mazda, Mercedes-Benz и BMW. Като най-лоши пък са определени возилата на Suzuki, Chevrolet и Chrysler, които не успяват да "заработят" повече от 83 точки. Ето и пълния списък, който е резултат от обстойното изследване. От популярните у нас автомобили прави впечатление, че марки като Toyota, Citroen, Opel и Honda не се ползват с особено голямо доверие от англичаните.

 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини