Отидете към основна версия

7 604 7

Audi напомпа A3 до 525 к.с.

  • audi-
  • a3-
  • s3-
  • rs3-
  • a3 clubsport quattro concept-
  • вьортерзее 2014

Анаболен седан с името A3 clubsport quattro Concept ще бъде главната атракция, която инженерите на Audi са приготвили за ежегодния събор на Volkswagen край австрийското езеро Вьортерзее. Прототипът е създаден на базата на S3 и крие под предния си капак 2.5-литров турбиниран петак с мощност 525 коня.



A3 clubsport quattro надали ще стигне до конвейера. Концептът има за цел по-скоро да подгрее публиката за появата на RS3 с триобемна каросерия и подсказва, че Audi няма намерение да се отказва от услугите на петцилиндровия си мотор в полза на форсирана версия на 2.0-литровия EA888.



Демонстрационният седан ускорява от място до 100 км/ч за 3.6 секунди и вдига 310 км/ч. Основна заслуга за тези показатели има двигателят с въртящ момент 600 Нм, които се предават на четирите колела през седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя.



Впечатляващата динамика обаче се дължи и на масата от 1 527 кг (стандартната S-тройка тежи 1 450 кг). Окачването на спортното A3 е намалено с 10 мм, пружините и амортисьорите са по-твърди, а окачването се регулира.



Седанът подсказва за потенциала си с раздути калници, ефекта от които подчертават 21-цолови джанти и овалните дула на ауспухтата система. Предният капак е изработен от въглеродни нишки, а "умните" матрични фарове са изработени по същата технология като на флагмана A8.



В типичен немски стил интериорът е удивително спокоен за подобен автомобил - липсват състезателни "корита" вместо седалки, няма дори шевове с ярък цвят. Единственият детайл, който донякъде учестява пулса, е червеният старт бутон.



Audi A3 clubsport quattro Concept ще дебютира пред публика на 28 май, когато започва съборът във Вьортерзее.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Подробности за новата Q7-ица

    Нови шпионски фотографии, които се появиха в интернет, разкриват още детайли от предстоящото ново поколение на Audi Q7. От папарашките снимки се ви ...
    29.05.2014
    7 355
    7