Last news in Fakti

29 Май, 2014 11:37 7 365 7

Подробности за новата Q7-ица

  • audi-
  • q7

Нови шпионски фотографии, които се появиха в интернет, разкриват още детайли от предстоящото ново поколение на Audi Q7. От папарашките снимки се вижда новата Q7-ица с иновационни предни светлини, което даде повод за още по-реалистични рендери на автомобила (горната снимка).

Според предварителни данни следващото Q7 ще е седемместно и ще се прави на новата олекотена платформа MLB Evo. Под капака пък ще видим модернизиран V-образен шестцилиндров турбодизел с работен обем от три литра. Премиерата е насрочена за края на годината.

Тестовите образци от долните две снимки показват нов "по-ъгловат" дизайн на автомобила с повишена проходимост. Явно в новото поколение ще се използват детайли от концепцията Audi Crosslane Coupe. Странното обаче е, че в базовото оборудване на новото Audi Q7 фаровете ще са ксенонови, а не диодни.

Решението е продиктувано от факта, че новата адаптивна оптика Audi Matrix LED все още не е призната от закона в САЩ, а именно там е един от основните пазари на автомобила с повишена проходимост. Въпреки новата платформа, голяма част от окачването ще остане както е досега.

Окачването ще е двулостово отпред и многолостово в задната част. Скоростната кутия ще е с осем предавки и ще е производство на ZF, но масата на автомобила ще е значително по-ниска. Такава ще е и на следващите Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, както и на всъдеходите на Bentley и Lamborghini.

Всички гореизброени премиум SUV-та ще се правят на платформата MLB Evo, която се характеризира с разширено използване на високоякостна стомана, алуминиеви сплави и даже въглеродни нишки. Предаването 4х4 ще е с централен блокируем диференциал, но двигателната гама ще е различна.

Освен гореспоменатия нов трилитров TDI мотор, който ще се предлага с две мощностни характеристики - 218/272 конски сили, новата Q7-ица ще е налична и с V-образен осемцилиндров агрегат. Той ще е от семейството TFSI, ще е с обем от четири литра и ще има система за изключване на половината от цилиндрите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е Ся!

    7 4 Отговор
    Защо я крият с маскировка, след като ще е същата като предишната?
  • 2 ярослав станчев

    5 4 Отговор
    Скоростната кутия ще е с осем предавки и ще е производство на ZF

    Тез май не четат Факти.В другата статия,за Чероки,пише,че скоростните кутии с 9 степени от ZF ставали на салата,само Ауди не разбрали и ръгат скоростна кутия на КЮ7 от ZF.После що се чупели колите?Ми ей на що.

    Коментиран от #3

  • 3 Кольо Фильов

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "ярослав станчев":

    Нали. Май Факти не четат и Рейдж Ровър, БМВ, Порше и още доста други марки които слагат скоростите ZF

  • 4 TODOR STOYANOV

    3 6 Отговор
    АУДИ...???!!!БЯГАЙЙЙЙЙЙ......
  • 5 Дошo

    3 7 Отговор
    Доста постно изглежда.Тия некадърници няма да направят свястна визия.Или ще прилича на коледна елха или ще е постно като СОЦваген
  • 6 Рашко Ломския

    5 3 Отговор
    Ти пък от къде разбра как изглежда, аз от тия тапети с които е налепена, нищо не мога да хвана. Сегашния модел примерно на мен много ми харесва. Предполагам, че новия ще е още по-хубав.
  • 7 Симеон Тасев

    0 4 Отговор
    то същата като старата