Отидете към основна версия

1 604 3

Да не се засилват санкциите срещу Русия

  • ес-
  • русия-
  • санкции

Европейският Съюз е все по-малко склонен икономическите санкции срещу Русия да се увеличават. Доказателство за това са вече проведените с някои ръководители на държави членки срещи в Москва  и очакваните в скоро посещения на премиери на редица държави от ЕС в Русия, отбелязва агенция Bloomberg. Наскоро руската столица посетиха президентът на Кипър и италианският премиер, а през април се очаква Москва да посети министър-председателят на Гърция.

Унгария, Словакия, Австрия и Испания първоначално с неохота подкрепяха санкциите срещу Руската Федерация. Според бившият британски дипломат Иян Бонд, ръководителите на държавите членки на ЕС, които предстои да се срещнат на 20 март „няма да се съгласят с удължаване на срока на санкциите, а ще отложат колкото е възможно повече приемането на подобно решение”.

Словашкият вицепремиер Милослав Лайчак е на мнение, че най-подходящото време за приемането на такова решение ще е срещата на ЕС през юни.

Германия смята, че ако прекратяването на огъня в Украйна се спази, то има шансове санкциите да се намалят.

Въпросът за отношението на ЕС към Русия ще бъде обсъден на среща на 19 и 20 март. Тя е ще първата за тази година, на която ще се срещнат ръководителите на 28-те страни членки на Съюза.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини