Отидете към основна версия

16 191 13

Лидерът на „Нощните вълци” обвинен в присвояване на пари

  • нощни вълци-
  • присвояване-
  • пари

Службата за безопасност на Украйна (СБУ) е разкрила незаконна схема, чрез която лидерът на „Нощните вълци” Александър Залдостанов заедно с управляващите финансовите компании „Forex Trend” и ООО „Форекс тренд” са присвоили средства на гражданите на Украйна, Русия и ОНД. Част от парите са били насочени към самопровъзгласилите се Луганска и Донецка народни републики.

„Установено е че „Нощните вълци” са присвоили средства, които гражданите са влагали в компании за дългосрочно инвестиране на международните на международните финансови пазари. Те са прехвърляли средствата на сметки на членове на „Нощните вълци”. С част от средствата са подпомагани екстремистите от т.нар. Луганска и Донецка народни републики”, се казва в съобщение на СБУ.

След обиск на офисите на компаниите в Укарйна са иззети финансова документация, доказваща извършаването на подобни сделки. „Органите на реда намериха компютри с файлове, които съдържат информация за незаконни финансови операции, както и значителна сума пари в рубли и американски долари”, допълват от СБУ. Повдигнато е обвинение за углавно престъпление по чл. 258 ал.5 от Наказателния кодекс на Украйна за финансов тероризъм.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Парцел, за който всички се бият

    Новият парламентарен център на руската Дума и Съвета на федерациите в Москва ще бъде разположен на терен, който беше предвиден за щабквартира на &b ...
    19.05.2015
    20 553
    4
  • Земя за без пари за „нощните вълци”

    „Нощните вълци” получиха правото да арендуват за срок от 10 години земя в Севастопол. Въпросният имот е собственост на украинския мулти ...
    17.05.2015
    8 580
    3