Last news in Fakti

20 Май, 2015 10:52 16 186 13

Лидерът на „Нощните вълци” обвинен в присвояване на пари

  • нощни вълци-
  • присвояване-
  • пари

Службата за безопасност на Украйна (СБУ) е разкрила незаконна схема, чрез която лидерът на „Нощните вълци” Александър Залдостанов заедно с управляващите финансовите компании „Forex Trend” и ООО „Форекс тренд” са присвоили средства на гражданите на Украйна, Русия и ОНД. Част от парите са били насочени към самопровъзгласилите се Луганска и Донецка народни републики.

„Установено е че „Нощните вълци” са присвоили средства, които гражданите са влагали в компании за дългосрочно инвестиране на международните на международните финансови пазари. Те са прехвърляли средствата на сметки на членове на „Нощните вълци”. С част от средствата са подпомагани екстремистите от т.нар. Луганска и Донецка народни републики”, се казва в съобщение на СБУ.

След обиск на офисите на компаниите в Укарйна са иззети финансова документация, доказваща извършаването на подобни сделки. „Органите на реда намериха компютри с файлове, които съдържат информация за незаконни финансови операции, както и значителна сума пари в рубли и американски долари”, допълват от СБУ. Повдигнато е обвинение за углавно престъпление по чл. 258 ал.5 от Наказателния кодекс на Украйна за финансов тероризъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mr Thruth

    7 1 Отговор
    "Със средствата са подпомагани екстремистите от т.нар. Луганска и Донецка народни републики”. Зависи от гледната точка, а очевидно в статията е изложена тази на Киевската хунта... Перефразиран спрямо съществуващите реалности, горният цитат звучи така: "Като патриотична организация с благородни цели, "Нощни вълци" са подпомагали справедливата антифашистка кауза на рускоезичното население в Луганска и Донецка народни републики".

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Палаузов

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Mr Thruth":

    Те теа приказки тука ги слушаме още от 9.IX.1944, малко си позакъснел деде
  • 3 смолата

    7 0 Отговор
    Премиерът на Украйна вчера около 11.00 часа настъпи котешко л...но на тротоара в Киев. След щателно разследване на СБУ се е установило, че котката извършител е подставено животно, обслужващо интересите на въшливите сепаратисти и руските фашисти. Изготвен е фото-робот на животното, който е пуснат в системата на Интерпол. Допълнително, на горепосочените компютри е намерена и снимка на котка, което е неуспоримо доказателство за политическите убеждения на домашния любимец. Работи се и по версията, че домашният любимец е бил изнудван и заплашван от опозицията, което би оправдало частично провокацията. Третата версия е за ако-тероризъм....

    Коментиран от #4

  • 4 Чалмата

    0 6 Отговор

    До коментар #3 от "смолата":

    Не знам дали си русофил или нормален обаче трябва да излизаш повече, да се движиш и тн. !
  • 5 смолата

    4 0 Отговор
    Чалма, приеми нещата с малко хумор. Нещо май ти се е накривил феса.....
  • 6 comment

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Mr Thruth":

    Няма такава дума - THRUTH.
  • 7 диан

    2 0 Отговор
    Е ТАКЪВ ДА МЕ ГРАБИ
    АМА БАЙ М...Л КАТО МЕ ГРАБИ
    Е НЕ МЕ КЕФИ НЕЩО

    Коментиран от #8

  • 8 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "диан":

    споко ,граби те със сигурност!
  • 9 Алекс

    1 0 Отговор
    Поредните киевски глупости. Кой луд ще им повярва.
  • 10 Anonimous

    0 1 Отговор
    Никой разбира се. Ще вярваме на руските глупости.
  • 11 Казак

    1 0 Отговор
    -Айде бе верно ли....Това са единствените рокери в света които пазят православието и християнството и могат да ти направят чопър бобър или моторизирана триколка само със гаечен ключ и шашка а бича е за политичите.П.С. Ватикана трябва да ги богослови....амин дай боже.

    Коментиран от #12

  • 12 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Казак":

    чудно щом толкова лесно правят мотори що се возят на щатски или на японски?руснак рокер е подобно на негър хокеист,смешно неадекватно!
  • 13 руснака

    1 0 Отговор
    ДЕСИ ти си знаеш