Отидете към основна версия

1 359 3

Менда Стоянова: Бордът е стабилен. Да спрем критиките към БНБ

  • менда стоянова-
  • борд-
  • бнб-
  • димитър радев

„Стабилен ли е бордът? - Стабилен е. Какво се случва с валутните резерви на България? - Увеличават се." Това обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова пред журналисти в парламента.

По този начин тя защити решението на Димитър Радев да запази подуправителите на Българската народна банка (БНБ) Калин Христов и Димитър Костов.

Менда Стоянова изтъкна още, че няма как вината на един подуправител на Централната банка да се прехвърля върху другите, които е нямало как да осъществят контрол върху работата на този, който си е затварял очите. „Много е лесно да се прехвърлят вини отвън", заключи Менда Стоянова.

„Когато говорим за оценка на техния професионализъм, нека да видим какво се е случило за техния мандат в техния ресор", призова Менда Стоянова.

Тя не пропусна, че не разбира критиките на Реформаторския блок по отношение на подуправителите. "Некоректно е отново да се поставят етикети, вадейки се само един факт, защото всеки човек преди всичко е професионалист и това е причината да е бил зам.- министър в правителството и на Иван Костов, и на Жан Виденов", коментира още Стоянова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини