Last news in Fakti

16 Юли, 2015 13:09 1 349 3

Менда Стоянова: Бордът е стабилен. Да спрем критиките към БНБ

  • менда стоянова-
  • борд-
  • бнб-
  • димитър радев

„Стабилен ли е бордът? - Стабилен е. Какво се случва с валутните резерви на България? - Увеличават се." Това обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова пред журналисти в парламента.

По този начин тя защити решението на Димитър Радев да запази подуправителите на Българската народна банка (БНБ) Калин Христов и Димитър Костов.

Менда Стоянова изтъкна още, че няма как вината на един подуправител на Централната банка да се прехвърля върху другите, които е нямало как да осъществят контрол върху работата на този, който си е затварял очите. „Много е лесно да се прехвърлят вини отвън", заключи Менда Стоянова.

„Когато говорим за оценка на техния професионализъм, нека да видим какво се е случило за техния мандат в техния ресор", призова Менда Стоянова.

Тя не пропусна, че не разбира критиките на Реформаторския блок по отношение на подуправителите. "Некоректно е отново да се поставят етикети, вадейки се само един факт, защото всеки човек преди всичко е професионалист и това е причината да е бил зам.- министър в правителството и на Иван Костов, и на Жан Виденов", коментира още Стоянова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Петков

    1 0 Отговор
    Тази Мента е по-добре да спре да говори глупости! Как ги избират такива гербаджиите не знам?!То бива наглост, но такова чудо не сме виждали! Като, че ли преди няколко месеца не фалира банка, благодарение на тези под- и над-управители, за което ще плащаме всички ние!!! Срам, срам и позор!
  • 2 Мартин

    1 0 Отговор
    Митко Петков, преди година реално фалира КТБ. Фалита беше предизвикан не от двамата подуправители на БНБ - Димитър Костов и Калин Христов, които отговарят за други ресори, а от един друг бивш подуправител на Централната банка - Цветан Гунев, който пряко и еднолично ръководеше и отговаряше за Банковия надзор! Да си чул обаче критики на "Реформаторите" към Прокуратурата или към техния правосъден министър за това, че Гунев все още е на свобода и не носи никаква съдебна отговорност за своите безобразия? Няма и да чуеш! Но те сега използват случая да атакуват Костов и Христов, защото са професионалисти и няма да се подчиняват на техните искания, това е простата истина!
  • 3 ИСТИНАТА

    1 0 Отговор
    МЕНТА СТОЯНОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАД НЕЯ СТОЙ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И МУРАВЕЙЧО ,ТЯ ПЪК СТОЙ ЗАД КМЕТА НА ПЛОВДИВ(к...лето на Муравей) И ТОЙ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ПОД НЕЙНО КОМАНДВАНЕ.МЕНТА Е ИЗГОНЕНА ОТ НАП ПЛОВДИВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ НА ЦАР КИРО ТЯ МУ Е ВОДИЛА И СЧЕТОВОДСТВОТО И МУ Е УКРИВАЛА ПАРИТЕ,СКОРО МУ ВЪРНАХА И ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО НА ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ.МЕНТА Е ВИНОВНА И ЗА ФАЛИТА НА КТБ И ЗА ТЕГЛЕНЕТО НА 16МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ КОМИСИОННА.МЕНТА Е ЗАД СКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С ДПС,ТОВА МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА В ПЛОВДИВ НО И В ДЪРЖАВАТА Е СЪЩОТО,ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО НИ ВКАРВАТ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА И ИГРАЯТ С ДПС .ЗАД 70% ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ СТОЯТ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И СА ВИНОВНИ ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА.СЪЩИТЕ СА ВИНОВНИ И ЗА ФАЛИТА НА ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ СЪВСЕМ УМИШЛЕН МАФИЯ,ФАШИЗЪМ