Отидете към основна версия

1 171 0

Основната задача на Г20

  • г20-
  • среща-
  • китай-
  • икономика
Снимка: АР/БТА

Стимулиране на мощен, стабилен и балансиран икономически ръст е ключовата задача на страните от Г20, заяви министърът на финансите на Китай Лоу Цинвей по време на среща на министрите на финансите и управителите на Централните банки от страните в групата, която се провежда на 23 и 24 юли в провинция Съчуан (югозападен Китай).

„Последствията от глобалната икономическа криза продължават да се проявяват. Световната икономика се сблъска с редица проблеми, като стагнация в международната търговия, нарастваща нестабилност на финансовите пазари и спад в цените на суровините. В такива условия стимулиране на мощен, балансиран и устойчив ръст остава главна точка в дневния ред на страните от Г20”, казва Цинвей.

Пътят за решаване на задачата е структурна реформа, увеличаване на иновационния потенциал и насърчаване на социалното равенство. Държавите от Г20 трябва да играят главна роля за подобряване, развитие и регулиране на международната данъчна система.

Г20 трябва да продължи разширяването и задълбочаването по международната координация и сътрудничество в данъчната сфера, а също така да поддържа развитието на справедлива и равнопоставена международна данъчна система.

„Ефективността на фискалната и монетарна политики към момента се понижава, а водещите икономики трябва да увеличават координацията помежду си, за да се постигне стабилен и балансиран ръст” е мнението на китайския финансов министър.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Обявиха кога ще се проведе срещата на Г20

    Обявиха кога ще се проведе срещата на Г-20, съобщи РИА Новости. Срещата събира представителите на големите глобални икономики. Разговорите ще се пр ...
    28.09.2020
    2 051
    7
  • 32 млн. EUR за охрана на Г20

    Разходите за охрана на срещата Г20, която ще се проведе на 7 и 8 юли в германския град Хамбург, ще струва 32 млн. EUR, съобщи агенция DPA. От тях 20.8 ...
    18.06.2017
    1 661
    2
  • Brexit е риск за световната икономика

    Напускането на Великобритания на ЕС повишава рисковете за световната икономика, смятат членовете на Г-20, съобщи Би Би Си. Представители на най-раз ...
    24.07.2016
    1 418
    0