Отидете към основна версия

10 210 7

Разрив в отношенията спъва производството на „Антонов”

  • украйна-
  • русия-
  • антонов

Самолетният производител „Антонов” няма да може да произведе през 2016 г. нито една машина, поради разривът в сътрудничеството си с Русия. „Сега дори много да искаме да произведем самолет, имаме налични много недовършени машини, които стоят в цеховете и трябва да заместим руските аксесоари с такива на друг производител. Не казвам, че задължително това трябва да са западни. Могат да бъдат и украински”, каза в ефира на украинското радио „Вести заместник-началникът на отдела за перспективни разработки в ГП „Антонов”, Андрей Хаустов.

Два самолета – един АН-148 и един АН-158 са произведени през 2015 г. с руски аксесоари. „Това дефакто са частите, които имахме в резерв и той свърши”, обяснява Хаустов.

Отсъствието на сътрудничество с Русия не е довело до облекчаване на „живота на „Антонов””, но това „не е фатално” подчертава Хаустов. Към момента украинските авиостроители търсят алтернативни доставчици.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Украйна плаши Русия с авиационна война

    Напрежението между Украйна и Русия ескалира отново. Киев обяви, че ще налага забрана за международни полети на самолетите „Ан“, които се и ...
    07.09.2016
    14 786
    9
  • Сагата около АН-225 се разплете

    Украинците ще строят за китайците АН-225. Това е записано в договора подписан преди дни между украинското държавно предприятие „Антонов” и ...
    02.09.2016
    4 631
    0