Last news in Fakti

2 Септември, 2016 12:05 4 612 0

Сагата около АН-225 се разплете

  • ан 225-
  • украйна-
  • китай-
  • самолет-
  • патент

Украинците ще строят за китайците АН-225. Това е записано в договора подписан преди дни между украинското държавно предприятие „Антонов” и китайската компания Aerospace Industry Corporation of China (AICC). Другата важна точка от споразумението е, че в бъдеще в Китай ще има серийно производство на АН-225 по лиценз на „Антонов”.

По-рано през тази седмица излезе информация, че патентите за производството на най-големия транспортен самолет в света са предадени на AICC. Това категорично не е така, заявиха от украинското държавно предприятие.

АН-225 „Мрия” (Мечта) е най-тежкият самолет транспортен самолет в света. Масата му при излитане е 640 тона, а на товара – 250 тона. През ноември 2004 г. АН-225 влиза в Книгата на рекордите на Гинес с 240 рекорда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА