Отидете към основна версия

1 010 1

Дядо Коледа подрани с месец

  • коледа-
  • намаления-
  • разпродажби

Дънки за 25 лв. и боти от стари колекции най-търсени

Тази година Дядо Коледа се раздава месец по-рано от обичайното. Някои магазини вече започнаха да привличат клиентела с частични намаления.

Столичната ул. "Витоша" обаче би моловете по разпродажби, пише в. „Стандарт”.

Тази година коледните намаления започнаха с близо месец по-рано най-вероятно заради кризата. Хипнотизиращите коледни промоции вдигнаха женската армия накрак. Дамите вече атакуват щандовете, които привличат клиентела с офертите за по 20-30% отстъпки. На места има и до 50-70%, но за част от артикулите. Така например в магазин за дънки можете да се обуете за 25 лв.

Другите оферти, които се намират на добра цена, са в магазините за обувки. Там най-често старите колекции са намалени. Новите боти и ботуши държат високи цени все още. Палтата и модерните пуловери също може да се намерят на промоция, но също от по-стари колекции. Новите държат цени от 100 до 180 лв.

Традиционно шапките, шаловете и ръкавиците също все още не са намалени.
В столичните молове вече се ориентират към предколедните промоции. Верига магазини за спортни дрехи дава подарък одежди за 100 лв., ако направиш сметка 200 лева. Така например, ако си купите яке и пуловер, ще получите дънки и шал безплатно. Останалите вериги обаче засега не са се окичили с лъскавите светещи надписи SALE. Продавачите предполагат, че след 10-ина дни и това ще стане и цените ще тръгнат надолу.
Моловете подбиха преди две години клиентелата на търговските улици в големите градове. Сега обаче търговците отвръщат на удара, като започнаха отрано ударна кампания за лов на клиенти.
Уличните търговци също подбиват цените на магазинерите. Кварталните минишопове, които доста пострадаха от кризата, сега се опитват да се наложат с оферти за намаления.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини