Отидете към основна версия

2 750 0

Александър Чакалски ще ръководи Общинска банка

  • александър чакалски-
  • общинска банка

Александър Чакалски е предложен за изпълнителен директор на Общинска банка.

Това разкри пред журналисти председателят на комисията по бюджет и финанси на Столичния общински съвет (СОС) Орлин Алексиев.

Чакалски, заедно с бившия изпълнителен директор на "Пощенска банка" Борислав Моянов и Иванка Попова, директор на клон на ОББ, са предложени от Столичния общински съвет за нови членове на управата на финансовата институция. Те трябва да заменят Александър Личев, Виолета Илиева и Николай Колев. Чака се одобрението на БНБ за смяната.

Освен това СОС реши да се състави анкетна комисия от общински съветници от всички политически партии, която да установи обстоятелствата по решението на общото събрание на "Общинска банка" през 1997 година. Тогава е променен уставът на банката, като е прието решенията по всички въпроси да се вземат с квалифицирано мнозинство.

Предложението за съставянето на анкетната комисия е на съветника от "Синята коалиция" Атанас Атанасов.

Александър Чакалски е бивш директор на държавната Българска банка за развитие. Преди това е работил за френската Сосиете женерал.

През декември 2010 г. Чакалски беше избран за вицепрезидент на Европейската асоциация на публичните банки (ЕАПБ). Организацията е създадена през 2000 г., за да представлява интересите на държавните банки и банките за развитие на европейско ниво. В асоциацията членуват около 100 финансови институции от 16 държави, които работят в сектора на публично-частните инвестиции.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини