Отидете към основна версия

26 Април, 2017 15:29, обновена 26 Април, 2017 15:29 5 496 11

ГЕРБ: Разваляме сделката с Гергов за Панаира (ВИДЕО)

  • панаир-
  • георги гергов

През 2006 г. БСП направи подарък на бизнесмена

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници на партията на сесията в четвъртък да отменят решението на Общинския съвет в града за придобиване на акции от Министерството на икономиката /МИ/ в Международния панаир в Пловдив. Това съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

Решението е взето на заседание на Изпълнителната комисия днес. Мотивът на председателя Бойко Борисов са опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП.

"Няма да позволя името, авторитетът и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси", заявява Борисов, цитиран в съобщението.

На заседанието членовете на ИК на ГЕРБ са се запознали подробно с всички факти и обстоятелства около взето решение от Общинския съвет в Пловдив за придобиване на акции от МИ в международния панаир в града.

"Припомняме, че раздялата на държавата с панаира започна в края на 2006 г. по време на Тройната коалиция, като сделката беше движена от тогавашния заместник-министър на икономиката и сега лидер на БСП Корнелия Нинова. Правителството на Станишев подари без търг и конкурс 49 на сто от капитала на "Пълдин туринвест" - смесено дружество между пловдивската община и компании на Георги Гергов", се посочва още в информацията на пресцентъра на партията.

Сделката, която се върти около начинанието на територията на панаира да се строи опера, е повече от странна. Чрез нея Гергов, с любезното съдействие на общинските съветници от ГЕРБ и БСП, се доближава до целта си да придобие пълен контрол върху Панаира, докато община Пловдив няма гаранции, че ще се сдобие с Дом на операта.

Миналото лято правителството "Борисов 2" предложи да дари акциите си на Пловдив, но тогава местните общинари, включително тези от ГЕРБ начело с кмета Иван Тотев, бурно се възпротивиха. Един от мотивите им беше, че "Международен панаир - Пловдив" има към 50 млн. лв. дългове. Същият този аргумент обаче сега бе използван в полза на сделката, лансирана отново няколко седмици след парламентарните избори и дни преди формирането на кабинета "Борисов 3".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини