Last news in Fakti

26 Април, 2017 14:06, обновена 26 Април, 2017 15:29 5 486 11

ГЕРБ: Разваляме сделката с Гергов за Панаира (ВИДЕО)

  • панаир-
  • георги гергов

През 2006 г. БСП направи подарък на бизнесмена

ГЕРБ: Разваляме сделката с Гергов за Панаира (ВИДЕО) - 1

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници на партията на сесията в четвъртък да отменят решението на Общинския съвет в града за придобиване на акции от Министерството на икономиката /МИ/ в Международния панаир в Пловдив. Това съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

Решението е взето на заседание на Изпълнителната комисия днес. Мотивът на председателя Бойко Борисов са опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП.

"Няма да позволя името, авторитетът и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси", заявява Борисов, цитиран в съобщението.

На заседанието членовете на ИК на ГЕРБ са се запознали подробно с всички факти и обстоятелства около взето решение от Общинския съвет в Пловдив за придобиване на акции от МИ в международния панаир в града.

"Припомняме, че раздялата на държавата с панаира започна в края на 2006 г. по време на Тройната коалиция, като сделката беше движена от тогавашния заместник-министър на икономиката и сега лидер на БСП Корнелия Нинова. Правителството на Станишев подари без търг и конкурс 49 на сто от капитала на "Пълдин туринвест" - смесено дружество между пловдивската община и компании на Георги Гергов", се посочва още в информацията на пресцентъра на партията.

Сделката, която се върти около начинанието на територията на панаира да се строи опера, е повече от странна. Чрез нея Гергов, с любезното съдействие на общинските съветници от ГЕРБ и БСП, се доближава до целта си да придобие пълен контрол върху Панаира, докато община Пловдив няма гаранции, че ще се сдобие с Дом на операта.

Миналото лято правителството "Борисов 2" предложи да дари акциите си на Пловдив, но тогава местните общинари, включително тези от ГЕРБ начело с кмета Иван Тотев, бурно се възпротивиха. Един от мотивите им беше, че "Международен панаир - Пловдив" има към 50 млн. лв. дългове. Същият този аргумент обаче сега бе използван в полза на сделката, лансирана отново няколко седмици след парламентарните избори и дни преди формирането на кабинета "Борисов 3".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕРВА

    19 4 Отговор
    МУТРО ,ЧЕ ТОЯ ГЕРГОВ МАЙ СИ Е ОТ ГЕРБ БЕ БСП НИЩО НЕ СА МУ ДАВАЛИ А ГЕРБ ГО ПОЗЛАТИХА ,МАГИСТРАЛИ ОПЕРИ ,ТОТЕВ СЕ МЪЧИ ДА ПРЕХВЪРЛИ ЗАЕМИТЕ НА ПАНАЙРА160МИЛ НА ПЛОВДИВЧАНИ ДА МУ ГИ ВРЪЩАТ, ДАВА МУ ОБЩИНСКИ ПОРЪЧКИ ЗА НАД 10 МИЛОНА. СЕГА ГЕРГОВ ОТ ГЕРБ ЛИЕ ИЛИ ГЕРБ СА ОТ ГЕРГОВ. ТЯ МЕНДА И МАМА РОЗА СА ЯСНА ,ЧЕ СА ОТ ГЕРГОВ ЗНАЧИ И ТОТЕВ АМ ТИ ОТ КОЙ СИ.
  • 2 ТАКА Е В БГ

    24 1 Отговор
    ЖИВЕЕМ ВЪВ ВЕЛИКА СТРАНА- НЕВИННИТЕ МИЗЕРСТВАТ, ВИНОВНИТЕ ПИРУВАТ!КОРУПЦИЯ И КРАДЦИ РЪКА ЗА РЪКА.НАЙ КРАДЛИВИЯ КМЕТ ИВАН БОРИСОВ ТОТЕВ ВСЕ ОЩЕ Е КМЕТ
  • 3 ЦЪКИ

    24 1 Отговор
    БОЙКО ЩО НЕ ИСКАШ ОСТАВКАТА НА ТОТЕВ И НЕ ГО ИЗХВЪРЛИШ ОТ ГЕРБ С КАКВО ТЕ ДЪРЖИ
  • 4 кирил

    8 11 Отговор
    един и същ ке-еш писал три поста с три различни ника.гергов е руски гражданин спонсор на мафията бсп.
  • 5 КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА

    15 3 Отговор
    ТОВА В ПЛОВДИВ НЕ Е ГЕРБ ,ТОВА Е МАМИНА КРАДЛИВА ПАРТИЯ .УЧРЕДИТЕЛИТЕ НА ГЕРБ ПЛОВДИВ СИ ХВЪРЛИХА ЧЛЕНСКИТЕ КАРТИ КАТО ВИДЯХА ЗА КАКВО КРАДЕНЕ ИДЕ РЕЧ. В ГЕРБ ПЛОВДИВ СА САМО ТЪПИ КРАДЛИВИ.КРАДАТ НАГЛО И С ПАРИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ ПЛОВДИВЧАНИ СИ КУПУВАТ И СЪД И ПРОКУРАТУРА И МЕДИИТЕ В ПЛОВДИВ И НИКОЙ НИЩО НЕ ВИЖДА .КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА
  • 6 КЪСНО Е БАЦЕ

    16 1 Отговор
    БАЦЕ АМИ НАЛИ ДАДЕ 30% НА ВАРНА ,ВАРНА ГИ РАЗМЕНЯ ЗА ДУПКАТА НА ЦЕНТЪРА С ГЕРГОВ И ГЕРГОВ ПРИДОБИВА 80% ,ВЕЧЕ СИ СЕ ИЗДЪНИЛ МНОГО ЯКО С ТЕЗИ 80% ГЕРГОВ МОЖЕ ДА НАПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА С ПАНАЙРА, ПРИМЕРНО МОЖЕ ДА ГО РАЗПРОДАДЕ НА ЧАСТИ И ДА ИЗКАРА ЕДИН МИЛИАРД А ПЛОВДИВ ЩЕ ДУХА СУПАТА
  • 7 червените лоени топки

    11 1 Отговор
    Сега ако изхвърлят кмета и осъдят олигарха, наистина ще хвана декиш на Батето, ама надали.:)
  • 8 на кратко

    14 0 Отговор
    Първият милион на Гергов идва като по поръчка, твърдят запознати с житието му от онова време. В началото на 90-те Георги Гергов още се води директор, но свинекомплексът на практика е ликвидиран, животните са изклани и изядени или изнесени зад граница. Изведнъж от Гърция се получава съобщение, че идват четири кораба фураж за свинете. Пристигат корабите с фураж, платен от българската държава. Да, но свине вече няма. Гърците казват, той е платен и си е ваш. Само, че соцдържавата, която го е платила, вече я няма. При тази манна небесна за директора, той прави крачката и от държавен директор на несъществуващо предприятие се превръща в милионер, като продава за своя сметка фуража. Неофициално се твърди, че в джоба му са влезли около 10 милиона долара,ако някой се поразрови. Първата перла в короната на новопоявилия се туристически бос е комплекс на ЦК на БКП в курорта „Св.Св. Константин и Елена”, бивш „Дружба”, прекръстен от него на „Слънчев ден”. През 1999 година за смешните 8 милиона германски марки Гергов придобива собствеността върху шест отделни сгради, огромен парк, прекрасна плажна ивица и почти завършено яхтено пристанище и приватизира чрез класическа РМД схема хотел “Ленинград” сега “Санкт Петербург” за мизерните 1.58 млн. долара.През 2004 година придобива ЦУМ за 30 милиона евро, както и 47% от “Търговски Дом” във Варна, като закупува акциите от известната “Феста Холдинг” на Петя Славова. И като за капак на всичко придобива 51% от Пловдивският Панаир. П
  • 9 Снайпериста

    5 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 10 Червен интернационал

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Шоуто в държавата и медицината продължава. Скоро толкова голяма киста ще извадим от някой човек, че и в нея ще намерим човек."
  • 11 Дядо поп

    5 1 Отговор
    Изобщо не се знае,къде свършва БСП и започва ГЕРБ,няма
    почти никаква разлика ,освен в името.