Отидете към основна версия

2 837 4

Какво дава кралската сватба на британската икономика

  • принц хари-
  • великобритания-
  • сватба

Кралската сватба ще даде мощен тласък на британската икономика категорични са британските медии, като събитието ще донесе стотици милиони паунда на Острова.

Според икономисти едва ли събитието ще допринесе за повишаване на брутния вътрешен продукт на глава от населението. Те припомнят, че предишното подобно събитие – сватбата на пpинц Уилям и Keйт Mидълтън дори се е отразило негативно на икономиката, като се има предвид, че е бил даден почивен ден.

По данни на РwС сватбата на Уилям и Кейт е създала едва 145 млн. USD допълнителен оборот, но пък по данни на Националния статически институт месец след светското събитие разходите на домакинствата рязко са спаднали.

Със сигурност баровете и ресторантите по пътя на кортежа или около самото събитие, ще имат добри обороти през този уикенд. Заради събитието на годината парламентът им разреши да работят до 01.00 часа през нощта събота срещу неделя, а не до 23.00 часа както е обичайно. Въпросът обаче е колко от оборота, който ще направят ще се дължи на кралската сватба и колко на финaлa зa Kyпaтa нa фyтбoлнaтa лигa - eднo oт нaй-гoлeмитe cпopтни cъбития, ĸoeтo е в cъщия дeн. Вrіtіѕh Вееr & Рub Аѕѕосіаtіоn oчaĸвa пpoдaжбитe дa бъдaт oĸoлo 20 милиoнa пayндa - или c 8% пoвeчe от обикновеното през уикендите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Премиер призова гражданите да правят сватби само в Индия

    Индийският премиер Нарендра Моди е загрижен, че много богати индийски семейства все повече организират сватби в чужбина, и призова съгражданите си да ...
    27.11.2023
    1 224
    0
  • Сватбата на годината

    Британският принц Хари сключва брак с бившата американска актриса Меган Маркъл. Сватбената церемония е в Уиндзорския замък, във внушителния дворцов ...
    19.05.2018
    4 653
    25