Отидете към основна версия

2 833 7

Тръмп чете конско на Harley-Davidson

  • harley-davidson-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • мито-
  • уиски

Президентът критикува компанията за плановете да изнесе част от производството си, за да избегне европейските мита

Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп критикува американския производител на мотоциклети Harley-Davidson за намерението да изнесе част от производството си извън страната, предаде Fox News.

Компанията съобщи, че ще изнесе част от производството си за европейските си клиенти, за да избегне ответните европейски мита, които ще й струват до 100 милиона годишно.

Изненадан съм, че са първите, които вдигнаха белия флаг. Много се борих за тях и в крайна сметка няма да плащат мита, за да продават в ЕС, който ни нанесе големи търговски щети, възлизащи на 151 милиарда долара, написа Тръмп в Тwitter.

Harley-Davidson обяви, че няма да повишава цените на моторите си за европейските потребители, а ще се съсредоточи върху изнасянето на част от американското производство в чужбина.

В петък ЕС започна да налага мита върху американски вносни стоки като бърбън, фъстъчето масло и портокалов сок. Европейските мита върху американски внос на стойност 3,4 милиарда долара са в отговор на митата, въведени от администрацията на Тръмп върху европейската стомана и алуминий.
Заради новите европейски мита цената на моторите Harley-Davidson, внасяни в Европа, се повишава с около 2200 долара средно.

Базовият модел Harley-Davidson във Франция струва 7490 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Втори производител на мотоциклети мести производството извън САЩ

    Компания в американския щат Минесота заяви, че обмисля да премести производството на някои мотоциклети извън САЩ заради европейските мита, броени дни ...
    30.06.2018
    10 101
    14
  • Тръмп заплаши Harley-Davidson

    Американският президент Доналд Тръмп отправи заплаха към гиганта в производството на мотоциклети Harley-Davidson – на фона на информацията, че к ...
    26.06.2018
    15 262
    33
  • Harley-Davidson изнася производството си

    Американският гигант в производството на мотоциклети Harley-Davidson ще изнесе част от производството си извън границите на Съединените американски ща ...
    25.06.2018
    7 907
    13
  • Harley-Davidson с педали

    Музеят на Harley-Davidson в Милуоки и чикагската компания Heritage Bicycles обединяват сили за създаването на ограничена серия реплики на велосипед, п ...
    20.06.2018
    3 710
    5