Last news in Fakti

26 Юни, 2018 11:33 2 767 7

Тръмп чете конско на Harley-Davidson

  • harley-davidson-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • мито-
  • уиски

Президентът критикува компанията за плановете да изнесе част от производството си, за да избегне европейските мита

Тръмп чете конско на Harley-Davidson - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп критикува американския производител на мотоциклети Harley-Davidson за намерението да изнесе част от производството си извън страната, предаде Fox News.

Компанията съобщи, че ще изнесе част от производството си за европейските си клиенти, за да избегне ответните европейски мита, които ще й струват до 100 милиона годишно.

Изненадан съм, че са първите, които вдигнаха белия флаг. Много се борих за тях и в крайна сметка няма да плащат мита, за да продават в ЕС, който ни нанесе големи търговски щети, възлизащи на 151 милиарда долара, написа Тръмп в Тwitter.

Harley-Davidson обяви, че няма да повишава цените на моторите си за европейските потребители, а ще се съсредоточи върху изнасянето на част от американското производство в чужбина.

В петък ЕС започна да налага мита върху американски вносни стоки като бърбън, фъстъчето масло и портокалов сок. Европейските мита върху американски внос на стойност 3,4 милиарда долара са в отговор на митата, въведени от администрацията на Тръмп върху европейската стомана и алуминий.
Заради новите европейски мита цената на моторите Harley-Davidson, внасяни в Европа, се повишава с около 2200 долара средно.

Тръмп чете конско на Harley-Davidson

Базовият модел Harley-Davidson във Франция струва 7490 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    21 5 Отговор
    Тръмп се опитва с чужда пита помен да прави, но явно собственика на питата не е особено съгласен.
  • 2 233333

    8 2 Отговор
    Тръмпич ако си истински пич сега извади от личните си средства пари да компенсираш митата на ЕС.

    Тъпак нещастен...
  • 3 гост

    11 1 Отговор
    А иначе му е добре европейските и японските производители да произвеждат в САЩ и да продават коли на много по-ниски цени от тези в ЕС. Той си мисли, че може да иска милиарди, а тъпаците да му плащат безусловно. Канада, Китай и ЕС му показаха, че така няма да стане. И браво на Канада, много достойна и смела постъпка от тяхна страна, а ЕС ме изненада, че не се надупи за пореден път.
  • 4 Woof

    3 1 Отговор
    Това можеше да го предвиди всеки първокурсник по икономика.
  • 5 Гост

    5 0 Отговор
    те в САЩ почти нищо не правят, остана и китайците да спрат да им дават стока за без пари и историята с Гърция ще ви се стори Рай.

    Коментиран от #7

  • 6 Именно

    6 1 Отговор
    Обратен ефект? ;)
  • 7 аууууууууууууу

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ти добре ли си с главата? В Америка се произвежда всичко, да не говорим за хай-тека. Само едно нещо ако спрат да го продават на света и става катаклизъм - процесорите за компютри.Да си чул процесор руско производство? Нема и да чуеш, никога. Промит ком. мозък