Отидете към основна версия

1 888 3

Мащабни търговски преговори между Тайван и Великобритания

  • тайван-
  • преговори-
  • великобритания

Джордж Холингбери на посещение в Тайпе

Водещ търговски представител на Великобритания пристигна в Тайван, като основната му цел е да премахне основните пречки по търговските преговори между двете страни, съобщи Focus Taiwan.

Джордж Холингбери е представител на британското министерство на политиката по търговията.

„За мен е удоволствие да съм в Тайпе за 21-те ежегодни търговски преговори с Тайван. Ние градим възможно най-близки отношения с най-бързо развиващият се регион в света“, заяви Холингбери.


Той вече се срещна със заместник - министър на тайванското министерство на икономиката Уанг Мейху. Те ще се фокусират върху изграждането на по-силни търговски и инвестиционни връзки, както и върху разрешаването на въпроси около достъпа до пазара.


Търсят се варианти за по-широк достъп до тайванския пазар на британската фармацевтична и хранителна индустрия.

Търговията между Великобритания и Тайван достигна $ 7.3 млрд. през миналата година. Това прави Тайван осмият най-голям партньор на Великобритания в региона на Азия и Пасифика.

За Великобритания е важно да си осигури нови пазари преди излизането от ЕС. В момента Великобритания представя нови хранителни продукти на тайванския пазар.

Подготвя се и споразумение за представянето на нови финансови технологии. В момента се преговаря за още споразумения.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Глобалните цели на ООН - Тайван може да помогне

    Програмата за устойчиво развитие от 2030 г., приета на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН през 2015 г., постави смели цели за промяна на света по ...
    21.09.2018
    2 148
    0
  • САЩ с мощна отбрана за Тайван

    Властите в САЩ отзоваха посланиците на страната в три държави от Централна Америка и Карибите, които са прекъснали дипломатически отношения с Тайван, ...
    08.09.2018
    3 192
    5