Отидете към основна версия

5 227 31

КРИБ: България е готова за завод на Volkswagen

  • vw-
  • volkswagen

Негативният фактор са може би външните фактори, като например рецесията в Европа, евентуален Брекзит без сделка

В момента бизнес климатът в страната е подходящ за инвестиции. В тази връзка в България има условия за инвестиции от страна на Volkswagen. Да, турският пазар като мащаб е доста по-голям, което може би натежава в избора, но въпреки това смятам, че България е подготвена за завод на Volkswagen. Такова мнение изрази в сутрешния блок „Здравей, България“ на „Нова телевизия“ заместник - председателят на КРИБ Боряна Манолова.

,,Негативният фактор са може би външните фактори, като например рецесията в Европа, евентуален Брекзит без сделка. Затова компаниите инвестират в различни буфери, но трябва да се инвестира и в обучението на персонала. В последните години пазара на труда се промени, превърнахме се в търсачи и създатели на таланти. Предлагаме много добри условия за работа'', сподели още Манолова.

По отношение на хакерските атаки заместник - председателят на КРИБ посочи, че те представляват една от най-големите заплахи за бизнеса, не само у нас, но и в световен мащаб.

По думите ѝ страната ни трябва да обсъди и приеме специално законодателство, което да предпазва бизнеса от подобни злонамерени атаки.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.

Свързани новини

  • България с шанс да привлече Volkswagen Group

    Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си европейски завод до края на месец октомври. Това съобщи директорът по производството на ко ...
    20.09.2019
    7 962
    36
  • Караниколов: Имаме шанс за Volkswagen

    Докато България не е чула решението на автомобилния гигант къде да изгради завода си, държавата все още е в състезанието. Това потвърди пред „Та ...
    13.09.2019
    2 247
    19