Last news in Fakti

13 Септември, 2019 10:56 2 241 19

Караниколов: Имаме шанс за Volkswagen

  • volkswagen-
  • дунарит-
  • емил караниколов

Ако „Дунарит” излезе на публична продан, държавата ще направи всичко възможно да го придобие

Караниколов: Имаме шанс за Volkswagen - 1

Докато България не е чула решението на автомобилния гигант къде да изгради завода си, държавата все още е в състезанието. Това потвърди пред „Тази сутрин“ по бТВ министърът на икономиката Емил Караниколов.

Всички други неща са спекулации, каза още той, като добави, че България е дала добри условия.

„Не би трябвало по никакъв начин едно такова решение на такъв инвеститор да е политическо, то трябва да има само икономически аргументи”, добави Караниколов.

За последната календарна година в България са отворени разширени предприятия за над 1 млрд. лв, подчерта Караниколов и добави, че страната ни има износ от 33 млрд. лв., което по думите му е достатъчно показателно.

Във връзка със закона за горивата той подчерта, че не се връща по никакъв начин в изходна позиция. Предстои обществено обсъждане и след това гласуване в парламента.

Ако оръжейното предприятие „Дунарит” стигне до частен съдебен изпълнител, държавата ще влезе в търга. Това каза в ефира на „Тази сутрин” министърът на икономиката. Емил Караниколов подчерта, че към момента процедура по национализация няма.

„Към момента една офшорка е собственик на „Дунарит”, каза Караниколов. На въпрос кой стои зад тази офшорка, министърът отговори, че слуховете отвеждат към бившия банкер Цветан Василев.

„Ако в момента „Дунарит” излезе на публична продан, държавата ще направи всичко възможно да го придобие. Защото през дълг срещу собственост, срещу всички тези претенции, които има „Дунарит”, някой неизвестен, отново офшорка, може да придобие „Дунарит”. Но това, което с г-н Гебрев се разбрахме е, че ние няма да пречим. Военнопромишленият комплекс (ВПК) за миналата година успя да мине 1 млрд. евро разрешени сделки. За първите 6 месеца на тази година имаме над 550 млн. евро отново разрешени сделки. (…) Няма забрана офшорка да придобие такова дружество. Въпросът е кой стои зад нея и дали няма да има последваща продажба и да го придобие някой друг с нечисти интереси към българския ВПК”, коментира Караниколов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спешно по телефона

    24 5 Отговор
    Ердоган - Ало алооо Меркел търся!
    Меркел - Яяя кажи Ердоганчо!
    Ердоган - За Боко Тиквата никъв VW иначе ги пускам!
    Меркел - ok!
  • 2 Йосарян

    19 1 Отговор
    Имате шанс да сте по тъпи от себе си! Възможно е.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДДРОнег

    15 2 Отговор
    Много си тъп, баце, ама това, че искаш и нас да ни изкараш тъпи, е това е прекалено :
    "„Нe би трябвaлo пo никaкъв нaчин eднo тaкoвa рeшeниe нa тaкъв инвecтитoр дa e пoлитичecкo, тo трябвa дa имa caмo икoнoмичecки aргумeнти”, дoбaви Кaрaникoлoв."
    В такива огромни инвестиции ВИНАГИ има и политика, ако твърдиш обратното или си лъжец, или не ставаш за този пост, ама при тебе са и двете определения !!!
  • 5 Икономиста

    11 3 Отговор
    И турците така разправят че имат шанс!! Обаче шанса на турците е по- голям от нашия!

    Коментиран от #9

  • 6 СссереМ

    4 12 Отговор
    За разлика от вас руските тролове от русуфили,хората мислят за просперитета на държавата, а защо мълчите за продажбата на дунарит за жълти стотинки по времето когато кака ви курнелка беше министър?
  • 7 Абе какви коли бре

    9 2 Отговор
    Та бг едни гумени галоши не може да "произведе"!!!!
  • 8 Fate

    3 5 Отговор
    Кой печели от завода за боклуци на фв
  • 9 Кифла

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Икономиста":

    И не само шансът им е по-голям....
  • 10 Финансист

    10 2 Отговор
    Шансът е само в болните ви заблудени мозъци. Мечтите са безплатни, за разлика от парите, с който загробихте три поколения напред за тъпи тенекии.
  • 11 иди ама сЪ ни види

    9 2 Отговор
    Тоя рогач нещо се объркал, по скоро има шанс някой имигрант да му го напори, отколкото ФВ да дойде в кенефистан.
  • 12 БОН ШАНС пожарникарю

    8 2 Отговор
    Никаква възможност за завода! Името на България е за присъствие! СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ПОЖАР КОЙТО НЕ СЕ ГАСИ!
  • 13 Бате Гойко

    10 2 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ КОГА ЩЕ ОБЯВЯТ ОКОНЧАТЕЛНО, ЧЕ ТУРЦИЯ Е ИЗБРАНА, А НЕ БЪЛГАРИЯ?
    СЛЕД КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ У НАС!
  • 14 Бай хой

    8 3 Отговор
    Мчи то тоя завод иска енергийно осигуряване. Гейберите сасипаха и газопроводите и атомните централи. Германците не искат американски втечнен газ. А турците няюат за премиер тиква и изграждат и АЕЦ и газопроводи. Бойко чрез герб върна България 100 години назад.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Що мартениците ви

    5 1 Отговор
    Ги правите у китай😂😂😂😂 щот дори 2 оплетени конеца не можете да направите 😂😂😂😂аз да съм на директора на вагена само тва като разбера и сичко е свирено за Турция😂😂😂
  • 17 плява у мозъка им

    1 0 Отговор
    Все тоя Дунарит им е като таралеж в гащите. И тъпи и алчни управници, брех...
  • 18 лях лях

    1 1 Отговор
    Какви мартеници бе приятел, ние вече един кибрит не можем направи.
  • 19 Мартин

    1 0 Отговор
    Единственият шанс за VW който имаме е... 1.9tdi от 2005 с ел. стъкла, при това само за успешните българи, другите трябва да се задоволят с голф 4-ка или пасат от 96-та.