Отидете към основна версия

8 443 93

Владислав Панев: Путин фалира Русия

  • путин-
  • русия-
  • икономика-
  • олигархия

Тази опорка се търкаляше по съмнителни сайтове и през 2014 година при предишните трусове там

Снимка: БГНЕС

Мислех да подмина поредната хибридка от информационната война, но вече 15 приятели ме питат наистина ли Путин е направил брилянтен ход, като е свалил цените на рублата и руските акции и по този начин е изкупил евтино местните компании, в които има големи чуждестранни участия. Това и теоретично не може да се случи.

Това коментира във "Фейсбук" съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев.

Първо, московската борса не работи кажи речи от началото на войната. Брокерите пък постепенно режат търговията с руски компании, дори и ако са листвани на чужди пазари. Тоест, няма как да изкупуваш големи дялове от руските концерни, при положение, че няма търговия с тях.

Тази опорка се търкаляше по съмнителни сайтове и през 2014 година при предишните трусове там. Отново Путин беше брилятен и беше изкупил чуждестранните участия. Пълни вицове, които целят да покажат, че дори срива на руските финанси се контролира от гения му и даже е целен.

Между другото новината, че Русия ще си плаща дълговете в рубли означава на практика държавен фалит. Защото е неизпълнение на договори. А еврото вече струва над 150 рубли.

Ще кажете защо не гледаме България ами се занимаваме с Русия. Все едно тук си нямаме проблеми с инфлацията. Имаме. Обаче войната за умовете на хората е много по-голяма и важна. Трябва да върнем логиката и да разкриваме лъжите.

Защото тактиката на Гьобелс, че една лъжа, когато се повтори 100 пъти става истина, си важи.

И ако загубим тази война ще осъмнем в диктатура и отрязани от света. А частичните успехи, които имаме ги дължим именно на това, че сме свободна държава с отворена икономика.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 104 гласа.

Свързани новини