Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Март, 2022 21:36 10 534 152

Васил Данов за ФАКТИ: Руският провал е очевиден. Сега ще преминат към терористични операции срещу цивилно население

  • васил данов-
  • русия-
  • украйна-
  • агресия-
  • война

"У нас трябва да дойдат една или две бойни батальонни групи с натовски военнослужещи", заяви с категоричност капитанът I ранг от запаса

Васил Данов за ФАКТИ: Руският провал е очевиден. Сега ще преминат към терористични операции срещу цивилно население - 1
Васил Данов, снимка: Bulgaria ON AIR
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече 12 дни Русия агресира над суверенна Украйна и населението ѝ и засега изгледи за край на това безумие няма. И това е така, защото руската страна предявява неизпълними искания към нападнатата от нея съседна държава.

Относно това какво обобщение можем да направим на 12-тия ден от руската агресия над Украйна, която спокойно може да бъде наречена и абсолютно варварство над обикновени украински граждани и граждански обекти в украинската държава, от ФАКТИ разговаряхме с Васил Данов.

Още новини от Украйна

Васил Данов е капитан I ранг от запаса, член на Атлантическия съвет. Той е завършил военна журналистика в украинския град Лвов и е магистър по политология от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Интервюто ни с него четете в следващите редове:

- Г-н Данов, 12-ти ден руска военна агресия в Украйна. Как можем да обобщим?

- И други хора го казаха - провален блицкриг. Той просто не се състоя. Плановете са били за няколко дни да бъде осъществено мълниеносно разсичане на украинската държава с операция за ослепяване на противовъздушната отбрана на Украйна, унищожаване на летища и т.н. Всичко това не се състоя главно поради отличната подготовка на украинските въоръжени сили и най-вече поради високия дух и на въоръжените сили, и на войните от териториалната отбрана на страната, и въобще на цялото население на Украйна, което активно подпомагаше и продължава да подпомага военнослужещите. Руският провал е очевиден и сега се преминава към терористични операции срещу цивилното население, унищожаване на инфраструктурата и сриване на Украйна до размерите на сриването на Сирия, където войските на Путин участваха активно.

- И стреляне на посоки?

- И стреляне на посоки, разбира се, но все пак това е по-скоро планомерно унищожаване на промишлени обекти, на инфраструктура, на важни за страната и населението обекти като например електростанции - не ядрени, а ВЕЦ и ТЕЦ. Унищожават се обекти от икономиката, които допринасят за населението топлина, електричество и други граждански благини. Съсипват се също така пътища и всякакви други обекти, като мостове например. Оценките на икономисти са, че нанесените щети на украинската държава засега са за около 300 милиарда долара. С оглед и това, следвоенното възстановяване на Украйна ще трае може би десетилетия. Това е целта на всеки агресор, така постъпиха руснаците и преди 25-30 години в Чечня, когато чеченският народ се беше вдигнал срещу Руската федерация и искаше тя да напусне територията им. Бяха пратени федерални войски, които сринаха Грозни и избиха десетки хиляди чеченци.

- Пред Българското национално радио казахте, че очаквате Владимир Путин да бъде свален от власт в Русия. Кой обаче може да стори това?

- Засега единствените, които могат да го свалят, са генералитетът, въоръжените сили, руската армия като цяло. Това са хората, които биха могли да го свалят. Близкият му кръг от КГБ едва ли ще рискува собствения си живот, за да унищожи златната кокошка, която вече 20 години му дава в ръцете богатствата на Русия. Путин превърна някакви майори и подполковници от КГБ в нечувани и невиждани милиардери, по-богати и от американските.

- Само свалянето на диктатора Путин ли може да сложи край на войната?

- Не, има и други фактори. Като например умората на руските войски в Украйна, слабата им подготовка, лошото командване. Струва ми се, че освен лошо командване, има и нежелание руските войници да бъдат хвърляни в решителни операции, защото се оказа, че те не са подготвени, а и командирите им някак не горят от желание да жертват себе си и своите войници за една бърза победа. Затова и се преминава към по-подлия вариант - стрелба по граждански цели, убийства на цивилни люде - деца, жени, старци, тези, които са останали в жилищата си, и поетапно сриване на квартали - един по един, от големите украински градове.

- В своята ярост, ако остане на власт още известно време, може ли Путин да отвори и други фронтове, конкретно война срещу натовски държави?

- Мисля, че не биха посмели. Всички ние, натовските държави дадохме достатъчно ясен сигнал, че ще бъде спазен стриктно Член 5 от Вашингтонския договор и агресорът ще получи сериозен удар по муцуната.

Още повече, 16 000 доброволци от Чуждестранния легион вече се сражават на украинска земя и същевременно с това порасна и броят на свалените руски самолети и хеликоптери, и броят на загиналите руски войници. Тоест с времето украинските сили ще нарастват именно поради притока на доброволци от всички европейски страни към справедливата украинска кауза.

- В България имаме нов министър на отбраната - Драгомир Заков, който засега някак се спотайва по въпроса за необходимостта от многонационални натовски войски у нас. Необходими ли са ни те в момента според Вас?

- Определено. Атлантическият съвет преди повече от 2 седмици излезе с едно от многото си послания по този въпрос. А именно, че ние сме в "уникална ситуация" - в момента сме най-зле въоръжени и най-зле подготвени, въобще сме най-слабият откъм военни способности член на НАТО и в същото време отказваме да приемем компонент от Силите за бързо реагиране на НАТО. А страни с много по-големи икономически и бойни възможности от нас - като Полша и Румъния, вече приеха и щабове, и войски, и продължават да ги приемат, докато ние стоим като един несигурен, несериозен и недостатъчно коректен съюзник, който прави дупка в общия фронт на подготовката за отбрана срещу Путин.

Новият министър на отбраната има възможност да поправи грешката на Стефан Янев като заяви желание и намерение да създаде възможности за разполагане и на сухопътен компонент, и поне на една ескадрила. На военноморската база в Бургас се говори да се разположат натовски кораби. Ние настояваме отдавна за това. Заков има възможност да направи споменатите неща. Ако не направи необходимото, той ще се присъедини към лагера на Румен Радев, Стефан Янев и на останалите скрити или явни путинисти, които се опитват да ни лъжат, че можем да бъдем приятели с Путин, оставайки член на НАТО и ползвайки облагите от членството си в Европейския съюз и НАТО.

- Споменахте ексадрилата и корабите. От какво друго имаме нужда, освен тях и силното натовско присъствие като човешки ресурс?

- Другото трябва да си го купуваме вече. Закъснели сме. Това са триизмерни радари, зенитни системи Пейтриът или други, които да допълнят остарелите съветски ракети, с които пазим небето си. Задачите по превъоръжаване на българската армия са вписани в плановете на Министерството на отбраната, но не се изпълняват.

У нас на първо време трябва да дойдат една или две бойни батальонни групи с натовски военнослужещи, които да ни поставят в равностойно положение с другите съюзници от Източна Европа, които недвусмислено заявиха, че няма да приемат диктата Путин. А именно, че няма как НАТО да бъде върнато към границите си от 1997 година и ние отново да се окажем самотни, фиктивно неутрални и беззащитна жертва за всеки агресор, който пожелае да ни "освободи" от нещо си, а всъщност от самите нас.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 143 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 73014

    249 54 Отговор
    Провал си ти защото дори не мислиш, а като щампа преписваш краварските опорки!

    Коментиран от #6, #58, #89

  • 2 Някоя си

    211 43 Отговор
    Гаранция некоя Рускиня му е отказала че е толко злобен дядото 🤣🤣🤣

    Коментиран от #27, #32

  • 3 МИРО СПАСОВ

    61 183 Отговор
    БЯХ БОЛЕН РУСОФИЛ, ОБИЧАХ РУСИЯ... НО СЛЕД ТОВА, КОЕТО ТЕ ПРАВЯТ С БРАТЯТА СИ В УКРАЙНА, МНОГО МИ ПАДНАХА В ОЧИТЕ.

    Коментиран от #8, #48, #70, #82

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Еи брат

    137 23 Отговор
    туи не е македония или косово...толко можеш да мислиш ,явно
  • 6 Хърррр

    156 31 Отговор

    До коментар #1 от "73014":

    А дали не си ти големия провал на родителите си?

    Коментиран от #128

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Верно ли

    62 7 Отговор

    До коментар #3 от "МИРО СПАСОВ":

    Спокойно, пак си си болен :)))
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ротшилд

    56 7 Отговор
    Браво Бай Ганьо.
  • 16 Кокса

    115 13 Отговор
    Абе ти старик нормален ли си изобщо?
  • 17 Пак

    122 12 Отговор
    Активиран натовски пропагандист няма да се научат за тоя блицкриг явно господина не знае за какви операции се е използвал този термин и колко са траели нека провери поне фащ за колко дни окупират Ирак че е гола пустиня и да дойде пак да се изявява като анализатор
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ха ха

    24 103 Отговор
    Русите и комуникации нямат. Оказва се, че британска частнакомпания е успяла да послуша стотици часове комуникации в открит текст! Без шифровка. В един от случаите една бойна единица се е свързала с друга да поиска храна и гориво. Оказало се, че не си знаят координатите. Изгубили се юнаците. Експертите казват, че нивото на подготовка няма нищо общо с това, което са показали в Сирия. Пълен провал е Украинската кампания. Да връщат Крим, че ще им го вземат... :-D

    Коментиран от #84, #91

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кирил

    30 81 Отговор
    Щом русофилите квичат, значи всичко е наред
  • 23 Самуил

    44 56 Отговор
    Абе хора наистина ли пропагандата ни промива мозъците в двете посоки. Факт е, че Русия нахлу в суверенна държава, което е абсолютно недопустимо най-малкото защото са братски народи. Факт е, че управляващите в Украйна са нацисти. Истината е, че някой има интерес икономиката на света да се счупи.

    Коментиран от #39, #40, #41

  • 24 АМИ

    72 5 Отговор
    Вземай пушката и бегом в УКРАЙНА !
  • 25 дрън-дрън

    96 11 Отговор
    Тотално неадекватен коментар четем и днес.

    Точно при блицкриг се бомби масирано и се стига до многократно повече цивилни жертви (за справка войните на ФАЩ).
    Не руските, а украйнския сбирщайн от нацита, англичани, джихадисти, чуждестранен легион и т.н. рушат мостове (почти навсякъде, руснаците минават реките по понтони), водоснабдяване и ел. снабдяване на населените места, които не са под техен контрол. Добре, че руснаците пазят ядрените централи от шантажа на великите губещи.

    Коментиран от #74

  • 26 Тоя голям специалист бе !

    80 10 Отговор
    А на Българите ни омръзнаха такива разбирачи !
  • 27 Оксиморон

    9 24 Отговор

    До коментар #2 от "Някоя си":

    Отказваща рускиня.
  • 28 Мдааа

    1 28 Отговор

    До коментар #9 от "Шматарок":

    Ти това по руската телевизия го гледа, нали?

    Коментиран от #45

  • 29 да бе да

    72 7 Отговор
    Руснаците да не са международния терорист номер 1 САЩ, че да бжмбят сватби, погребения и села?!
  • 30 Много уплашено гледа ?

    63 5 Отговор
    Да не са го били , преди да се изкаже ?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пържен от Лвов

    64 8 Отговор

    До коментар #2 от "Някоя си":

    На ръст е тапешник и със сигурност и рускини ,и украинки са му отказвали. Учил е военна пропаганда в Лвов и там укроnацистите са му изпържили мозъка още в съветските времена.
  • 33 WhiteNoise

    49 5 Отговор
    ние великата морска нация какъв капитан сме отгледали...
  • 34 Скоро

    40 7 Отговор
    укропитеците ще вземат Москва, нали?
  • 35 Луд

    56 4 Отговор
    Кой си ти бе идиот мазен
  • 36 Малката Грета Тунберг

    77 6 Отговор
    От къде го изровихте този примат? Само като видя овчата му морда ми става ясно що за дебил е този никому неизвестен майкопродавец.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Интересно за бивши комунисти

    67 3 Отговор
    Този комунистически деец парт. секретар,отличник на випуска , съветски възпитаник в Лвов , сега активен натовец ? С този синдром са много. Не се свършват. Ти да видиш ,какво племе българско ! И преди и сега все напористи и верни на господаря ! Същества способни на всичко !
  • 39 Хайде по сериозно

    53 8 Отговор

    До коментар #23 от "Самуил":

    Украйна и суверенна. В общи линии колкото сме суверенни и ние в момента но онези бяха по зле.
  • 40 Кво ти пука

    37 4 Отговор

    До коментар #23 от "Самуил":

    Нали си пенсионер,другият месец Киро ще ти даде един долар пенсия.Мяма да се оправдавате само с Жан Видеу
  • 41 Iviviv

    35 5 Отговор

    До коментар #23 от "Самуил":

    Напротив ФАЩ, най големият длъжник в света. 8899
  • 42 Научете първо,кой е терорист

    72 10 Отговор
    От къде ги вадите тези подлоги.Терористи са тези,които плащат за убит руснак по 100 евро и на изкукалите бабички по 5 евро за коктейл молотов и карат световно известни руснаци да се отричат публично от своята религия и своята държава.което естествено няма как да стане.Нито един до сега не го е направил.Терористи са тези,които се крият зад цивилнотъо население и го използват като щит за да убиват руските войници,които не стрелят по цивилното население.Това е висша форма на тероризъм и лицемерие от страна на тази подлога, като този.Повръщша ми се ор вас нищожества.
  • 43 Бистреше

    55 5 Отговор
    От кога тоя бивш полиtически офицер разбира от стратегия,оперативно изкуство и тактика? Флотът навремето въобще не го dишаха и се опитаха да го съкратят ,когато махнаха полиtическите офицери. С връзки от тоталитарното време го убутаха в канцеларията на Командващия Сухопътните войски... тогава. Нерде "моряк",нерде кашик! Той и моряк не е защото никога не е швартовал кораб - който разбира знае за що иде реч.Сутрин Данов висеше до обяд в кафенето в мазето на сградага,а от ранния слетобяд засядаше в кафенето на таванския етаж на сградата и бистреше клюките.
  • 44 Анти трол

    8 54 Отговор
    Най-после един нормален военен!!!
  • 45 Не забравяй

    45 6 Отговор

    До коментар #28 от "Мдааа":

    че в момента руска тв в България не се излъчва. Даже и скатаджиите я спряха. Те това е демокрация!

    Коментиран от #56

  • 46 Начии,тия

    38 3 Отговор
    за тепане вече са известни.80% от тях са се клели да защитават Народна Република България.Предатели, Господ ще ви накаже!
  • 47 Софиянец

    32 3 Отговор

    До коментар #9 от "Шматарок":

    Кажи ми какво разбира празната ти глава от фашизъм, от политика, като какво се изживяваш тук?
    Винаги ще си останеш едно недоразвито, недоказало се нещастно и злобно същество...
    Срамувам се от такива като теб, защото те теглят нацията назад. Те създават лошия облик на Бг.
    Някога съжалявах такива хора, сега смятам, че те са утайката на обществото и винаги ще си останат утайка. Не се опитвам да помагам, а ги игнорирам. Остани си такъв завинаги, това заслужаваш...
  • 48 Ти не си Българин

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "МИРО СПАСОВ":

    как да си русофил,не щаст ник
  • 49 743

    42 1 Отговор
    Лъжата започва още за военното училище в Лвов, където се учеше за политически офицери, тоест зам.командири по политическата част, а не журналиси. Лещперите ЗКП бързо се ориентираха към нова хранилка. това ли са фронтмените ??.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 аристократи и слуги

    39 2 Отговор
    Леле , леле на колко подлеци и лъжци , управляващите дадоха думата . Много бе .Това върви в цяла Европа . Добре си бяхме с Берлинската стена , не ги знаехме какво правят , не ги чувахме какво говорят , не пазехме децата от наркотици , ходехме си на море и ни беше леко на душата . То и сега някои си ходят по курорти , ама само някои , те били умните и работливите, а другите прости и мързеливи за тях няма море . Така казаха демократите .
  • 53 И какъв капитан

    40 2 Отговор
    "Васил Данов е капитан I ранг от запаса, член на Атлантическия съвет. Той е завършил военна журналистка в украинския град Лвов и е магистър по политология от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".Капитан та дрънка-.мръсен пом-полит.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Милки

    37 2 Отговор
    Появиха се всякакви "специалисти" , които абсолютно нищо не знаят но " анализират". За анализ трябват факти не измислици....
  • 56 Ами Алфа

    10 1 Отговор

    До коментар #45 от "Не забравяй":

    Да не е македонска?!
  • 57 Дърт Вейдър

    32 1 Отговор
    Щом на ЗКПЧ-тата от едно време пак им дадоха думата отпишете я България
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Теодоро

    28 0 Отговор
    Мазен пасквил
  • 61 Говедо

    36 2 Отговор
    На Хитлер му трябваха три месеца за да завладее Украйна и то с помощта на вътрешни съюзници като ген.Власов,Степан Бандера и др.,държавата е огромна,армията също.Руски блицкриг беше афиширан от Запада,за сплашване на хората,не съм чул руснаците да споменават такова нещо.А тоя щом е завършил в Лвов е пределно ясен.По-интересно е защо РФ предприе тези действия толкова прибързано и какъв е този таен доклад ,който накара Путин да играе ва банк.Ако руснаците намерят причините ще стане много интересно!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Моряка

    44 5 Отговор
    Помня младия лейтенант,току що завършил военно политическото училище в гр.Лвов и сменил зелената с нова морска униформа,как се учеше да върви по дървено/пластмасова палуба на противоминните кораби под насмешливите погледи на изпечените матроси втора и трета година.От днес Васко Данов трябваше да им бъде комсомолски вожд,а години по късно- да громи империализма по страниците на флотския и армейския печат.Отдаваще му се.Помня го,вече с пооредяла косица,вече в София,как се гордееше,че е член на Руския клуб.И изведнъж-гледам ТВ и не ми се вярва,Васето Данов-говорител на Атлантическия клуб,громи Путин със присъщото си красноречие и убедителност.Срама няма.И съвест.Ох,как ми напомня на другия съветски възпитаник,Иво Инджев.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Перо

    39 1 Отговор
    “Капитан 1- ви ранг”,от мутренския преход,като “генерал” Атанасов, като “генерал”/мл.с-т/ Димо Гяуров и множество други случайници от мутренския преход!

    Коментиран от #95

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Бързев

    28 3 Отговор
    От къде ги копат такива Васовци разбирачи??!!
  • 68 Професора

    32 2 Отговор
    Всякакви папагали плъзнаха от 12 дни
  • 69 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

    16 6 Отговор
    Руснаците губят затова хохлите са на колене
  • 70 Перо

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "МИРО СПАСОВ":

    Ами образовай се и се интересувай от различни източници в исторически план,след 2008 г. и по- специално Майдана от 2014 г.!
  • 71 Hoho Boho

    6 31 Отговор
    Путиновият провал е очевиден.
    Сега не му остава нищо друго освен да сее смърт.
    И да взриви Земята.
    Той няма какво да губи,
    защото вече всичко е загубил.
  • 72 Майдан

    27 2 Отговор
    Като лъжеш, сам не си вярваш. Естествено че украинската армия се скри сред цивилното население - иначе щеше да бъде пометена за 2 часа на полето. Даже засега учудващо малко жертви има. Дано тази тенденция да се запази и бързо да се стигне до трайно примирие
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Няма как

    17 1 Отговор

    До коментар #25 от "дрън-дрън":

    Няма как същество от бившите Челюстни войски да разбира от блицкриг. Блицкригът е напечен нож в краве масло - реже и мачка като валяк на тесен фронт всичко пред себе си.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Сивата чапла

    28 6 Отговор

    До коментар #3 от "МИРО СПАСОВ":

    Нито съм русофил, нито обичам Русия, но съм за политиката на Путин на 100%
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Сивата чапла

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "ха ха":

    Да не са влезли в някой цех за олио?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 охо бохо

    17 2 Отговор
    Айде още един идиот!
  • 87 Гост

    35 3 Отговор
    Защо да тероризират населението?! Ако искаха, щяха да бомбят наред! Ама не го правят! Затова не влизат в големите градове, защото фашагите се крият в жишищнитв райони сред населението! Това не са твоите приятели отвъд океана да бимбят наред! Ти, драги ми капитанчо, кажи колко взе за този пасквил? С колко ти нареждаха джобовете?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Стоян Александров

    24 4 Отговор
    Абе от де ги вадите такива специалисти ? Незнайни войни и знайни предатели. Че от къде толкова долари за тези ? Да няма печатна машина и в България на долари ? Ако има давайте ваички да се наредим. Белким вземем някой доларче, пък той Путин после да ни мачка като си заслужаваме за ,, СЛАВЯНСКОТО НИ ПРЕДАТЕЛСТВО ". Ще лъжем и мажем и готово. Тоооооо лъжи всеки може, ама нормален и смислен коментар се трие
  • 91 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #19 от "ха ха":

    Някой казал на някого, че друг е подслушал някой, който в открит текст искал храна от някой друг! Е, аз като ида в магазина да не си кодирам това което искам да ям не главанак2?!
  • 92 bullneck

    17 2 Отговор
    eee, ама вече прекалявате с леващината
    от къде го изкопахте пък тоя гьон
    излагате се вече
  • 93 bullneck

    6 1 Отговор

    До коментар #89 от "майна":

    ахахаха, абе майна, смешен си с тоя ербнб

    Коментиран от #98

  • 94 По-полека

    10 2 Отговор

    До коментар #89 от "майна":

    Ще вземеш да си докараш някой инфаркт и с това нашето здравеопазване чисто си се гътнал.
  • 95 bullneck

    5 0 Отговор

    До коментар #65 от "Перо":

    ахаха и не забравяй баце ви гойко с фуражката с версакето
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Още един от Марс

    14 3 Отговор
    В паралелната реалност Русия губела... може, но не и в тази!
  • 98 Майна

    8 12 Отговор

    До коментар #93 от "bullneck":

    Смешника си ти жал-кар..АИРБНБ ти е най малкия проблем...10 000 рубли преди нахлуването в Украйна струваха 220 лв а в момента са 128 лв..почти 100% срив на рублата..Руснака ако в магазина вчера е давал 5 лв за л оолио сега днес дава 9,70 това е почти двойно...ВИЗА и МАСТЪР КАРД вече не функционират в русия..СУИФТ КОД няма в Русия..Това е срив тотален на фондовата международна борса която буквално унищожи всички руски компании опериращи не само на територията на русия но и на фондовата и всички международни борси....Ама кво да обяснявам на някаква пиянка от село дето само сърпове и чукове с тероризъм са му в главата..Ти дори не можеш да осмислиш мащабите на погром дори срещу руския народ които се случват

    Коментиран от #101, #102, #138

  • 99 мИрси

    14 1 Отговор
    Само като прочете човек, че е член на и става ясно за каква тиня става въпрос. Долно същество. Мирси.
  • 100 един от народа

    19 6 Отговор
    Стига сте хулили руснаците щото след време ще се наложи пак да им лижете задниците ,както правехте и преди,когато американците и нато бяха врагове.Нали помните , какви мазници бяхте?Не беше никак отдавна.Може пак да ви се наложи! 95 процента от народа ги обича и тачи защото са наша вяра и кръв за разлика от останалите сиирджии и продажници.А тия с жълто по устата които въобще не са в час,не са ходили в казарма и не са държали пушка нямат думата да пишат простотии и само да сичешат езиците. ТОЧКА
  • 101 Луд умора нема

    15 3 Отговор

    До коментар #98 от "Майна":

    А ти скоро да си влизал в наще хранителни магазини? Напред Европъ със санкциите 😂😂.
    Те всички вече взеха да дават на задна. Само хамериканците пърхат и се чудят какво още дс измислят да подклаждат огъня.
  • 102 един от народа

    10 0 Отговор

    До коментар #98 от "Майна":

    Ти що гледаш на руснака в канчето,сякаш тук не е така ,НО почакай ще видиш след месец -два какво ще стане и при нас!
  • 103 Off

    22 2 Отговор
    Гледайте го тоо мазен, платен човечец! Г-н Никой, но си плещи наизустените глупости, за некви дребни….
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Антитрол

    22 0 Отговор
    Хайде поредния комуняга станал ненадейно как евроатлантик и сега плюе по бившите си господари че вече има нови - трябва да заработва човекът.
  • 106 Бегом на фронта

    21 1 Отговор
    Абе айде събирайте се това ястребите направете една рота вземайте мешките и бегом на фронта... само не знам кой ще ви е командира щото сите сте мераклии началници!!!!
    Не намесвайте народа и държавата... кат имате сърбежи бегайте да ви почесат...
  • 107 Един Човек

    20 2 Отговор
    Ясно!И нашите медии се продадоха!! Аз лично ,последните десет дни се отвратих да ви чета !!Когато има “ спор “, обикновено има две страни, а вие претендирате , че сте медия с широк спектър на мнения….уви !
  • 108 Комон Сенс

    17 1 Отговор
    Омръзна ми да чета писанията на хора, упражняващи се в пожелателно говорене, пропаганда и угодничество.
    Като в перфектен лабораторен ескперимент лъснаха тези които са на някаква хранилка, на които са им дадени права на по-равни, които дължат на някого нещо. Които живеят по-добре от сънародниците си, само защото някой от вън е решил така.
    Тези хора като един се почувстваха длъжни не само да резонират една чужда пропаганда, ами дори да резонират само най-крайната и захаросана част от нея.
    ...
    Според информацията която тече по медиите Путин разширява зоните си на пряко функционално влияние и наказва тези, които сложиха всичките си яйца в демократичната кошница. Той доказа, че може да прави това ,което прави. Ако можеха да се върнат с машината на времето, дали украинците щяха да вземат същите решения? Те си знаят. За света е важно, че глобално табу беше разрушено. И то без последствия за нарушителите.

    Не, на запад не пият шампанско по случай провала на Путин. Това е привилегия на местни клоуни, изпаднали в ирелевантност.

    Какво ще стане ако подобно нещо се случи и с друга застрапена страна, "гарантирана" от запада?
    Или забравихме , че има и други проблеми зони и че вече не живеем в друполюсен свят?
    Вместо да дразним този или онзи, трябва да говорим тихо и да се опитаме като глобално общество да върнем баланса на силите до положение на трайно предовртавявнае на пълномашабни военни конфликти.
  • 109 Ти ли?

    15 1 Отговор
    Ах,ти продажна пенсия. Нямаш ли внуци за гледане .Кога стана циганин и кога ти почетна д.....о.
  • 110 Блабла

    22 1 Отговор
    "Проблемът" на всички тъй наречени "анал-изатори" е че почват да анализарат военните действия в Украйна от 24.02.22, все едно предишните 8 години (айде за тях нека да са 8, защото 18 ще им дойде прекалено), на територията на Украйна нищо не се случва. От тук веднага става ясно, че анализатора или не е в час с темата или съзнателно пропуска тези факти. От което всеки нормален човек, може да си направи елементарен извод, че това не е анализ, а чиста проба пропаганда.

    Коментиран от #111

  • 111 проблемът им е

    12 1 Отговор

    До коментар #110 от "Блабла":

    че нищо не анализират.
    Избират 2-3 извадени изречения от чужди анализи и ги повтарят. Избират такива изречения, каито са прости недвусмислени и съдържаът ясно завеление, че са против лошите и за добрите.
    Това им е целото умствено упражнение.
    По-лесно е от 2+2 -4.

    Коментиран от #115

  • 112 на тоя

    12 2 Отговор
    "мозък" даже не му обърнах внимание, но видях друга смущаваща информация, на която не се дава гласност, но дано не е вярно. Според изтекла информация, в Западна Украйна има регистрирани случаи на белодробна чума, ако това е вярно, ковид пандемията ще е "весела" случка, с очакваната вълна бежанци и т.н.
  • 113 nach Moskau

    13 2 Отговор

    До коментар #104 от "Мунчо":

    Муне! Колко една маймуна се интересува от космоса, толкова ти разбираш какво пишеш! Ако исках РФ да унищожават градове досега камък върху камък да не е останало. Там има хора, украинци, руснаци които са един народ, отровени от недо.клатен.и политици, които се интересуват само от банковите си сметки! А укро армейците, еле па нацистите(за които никой не говори) всичките са се оккопали в детски градини, болници, жилищни сгради! Така, че хапни си бабнанчето и си дремни после! Айде сполай ти!
  • 114 един от народа

    5 1 Отговор
    Абе ще ви помоля нещо нали може?
    Пишете като хората,защото понякога е трудно за разбиране.Поне нацелвайте правилните букви ,че е много сложно да разбере човек за какво става дума.Май някой от вас се е скатавал и не е ходил на даскало а?
  • 115 преди малко

    13 1 Отговор

    До коментар #111 от "проблемът им е":

    гледах интервю на френски журналист. На въпрос на колегата му, ако това, което е видял и знае за Украйна, го сподели с висшите държавници и политици, те няма ли да реагират подобаващо, той отговори: "Не! Те това, го знаят, но не искат да го чуват и да им се говори по въпроса извън възприетата линия, а още по-малко да стане достояние на обществото. Дори и тогава ще отричат и ще твърдят, че това е дезинформация.

    Коментиран от #118

  • 116 Картинката се проясни

    12 1 Отговор
    като стигнах до това изречение. "Той е завършил военна журналистика в украинския град Лвов ..."
  • 117 Щирлиц

    12 2 Отговор
    Такива като този са офицери от запаса?Нещастна България...
  • 118 Тъжно

    7 0 Отговор

    До коментар #115 от "преди малко":

    То това целият свят го знае...
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 дѝтгнф

    15 2 Отговор
    Този наср@н дъртак иска два шута в тиквата и да поема към ЦСГ!
  • 121 Сталин

    12 3 Отговор
    разстрелять!
  • 122 Глупак

    17 2 Отговор
    единствената страна, освен Израел, чиито министър председател и президент са евреи!!!
    Краварите съвсем се объркаха - НАТО била отворена организация и те не можели да спират никой, който иска да членува! Спряха обаче СССР през 1949 г., като отхвърлиха молбата му за членство!!!
    Огромният им дълг (на САЩ), може да бъде нулиран само ако има нова световна война, според техните експерти!!! Войната се води срещу Русия и има за цел заграбване на природни ресурси! Както каза преди години Мадлин Олбрайт (от същия етнос): несправедливо е само в една страна да има толкова много ресурси!
  • 123 Наждак

    8 0 Отговор
    До коментар 112 от ,,на тоя" Четох преди време за тази чума , възникнала някъде там - голяма тревога и после ... тишина , няма сведения . То при тези лаборатории добро не може да се чака и всичко се прикрива , може да ,, излезе " болестта от друга страна . Кой ще каже ,, Ела , вълчо , изяш ме ."?
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Софиянец

    1 1 Отговор
    За пръв път Пешо да направи по реален анализ. Вярно с помощта на експерт , но пак е добро начало.
    Личи си , че не е бил в казармата. Леко пристрастен.
    И пак си пролича нещо което ни озадачава. Това е като леко лирично отклонение. Тези хора руснаците са основатели на първообраза на един отбор който почина в България на 09.09.2016. Как той тогава ги ненавижда толкова? Политически демократ , а комунист във футбола. Нон сенс.
    Или може би си признава, че е съгласен за това , че друг отбор от Северна България се помещава в столицата. Припознат от определени хира като автора.
    Извинете ме. Както казах - лирично отклонение.
    Това е за Пешо припока
  • 126 9689

    14 0 Отговор
    И този е за доктор Гълъбова.
  • 127 Източна ромелия

    18 2 Отговор
    Къде ги намирате такива нурсове
  • 128 Верно

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хърррр":

    Пълен провал
  • 129 Читател на факти

    13 0 Отговор
    Пропагандата е 2 пъти Гьобелс.
  • 130 БЕЗ ДУМИ

    10 0 Отговор
    КРАВАРИТЕ ЩЕ ГО ПАЗЯТ МЕКЕРЕТО
  • 131 Hahahah

    6 2 Отговор
    Нещо се бъркате.... всичко върви по план ПУТИН НЕ БЪРКА!!!!!!
  • 132 Сигнално Жълто

    10 1 Отговор
    Васил Данов е очевидна политическа лека жена.
  • 133 Един от многото

    4 0 Отговор
    Идиот, в американските воен академии с а му промили мозъка..
    Там управл нацисти ..., а се прави на разсеян
  • 134 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    РУСИЯ няма да нападне БЪЛГАРИЯ никога
  • 135 исторически факт

    2 0 Отговор
    Мажи десятката Васко ,и всичко ще бъде точно.
  • 136 дечо

    7 1 Отговор
    лъжи,лъжи,лъжи,и никаква компетентност,жалко за наште сайтове
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Анджело

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Майна":

    Ти некъв финансов брокер ли си? Да не си изгубил пари нещо?
  • 139 Гръч

    6 1 Отговор
    Като го гледате този сега разбирате ли,защо след 8 години запек с Украйна се стигна до война?Основния контингент в нато са психопати
  • 140 Тодоров

    5 2 Отговор
    Този е за съд, както и целия Атлантически съвет. Работят за каузи на чужди държави - аналогия със съдебните дела срещу русофила Николай Малинов. Що не си гледа пенсията и да си развива експертните мисли в кварталната кръчма, а се опитва да бута България между шамарите. За чий са ни 1-2 батальона натовци, освен за помощ или бригада в селското стопанство. Да отива военен кореспондент в Украйна, не само да си чеше езика по медиите. Те. от АСБ друго не правят, дори имат експерти по кражби на козметика.

    Коментиран от #141

  • 141 ЧИЧО СТАМАТ

    2 0 Отговор

    До коментар #140 от "Тодоров":

    За да завърши военна журналистика в Лвов сигурно е бил член на БКП,а сега е пребоядисан.
  • 142 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    4 0 Отговор
    НА ЧОВЕК МУ ПИСВА ДА СЛУША НЯКАКВИ НЕИЗВЕСТНИ ПОЛИТОЛОЗИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ГУРОТА, КОИТО СА ИЗВАДЕНИ ОТ НАФТАЛИНА ДА ГОВОРЯТ.
  • 143 мдааа

    2 0 Отговор
    Като гледам умнотията на разни бивши хууйфицери, веднага казвам - армията трябва да се закрие незабавно и да спрем да хрантутим подобни олиигофрени. Тъкмо ще попълнят щатовете за метачи и овчари.
  • 144 Надбягване с един кон или ...

    4 0 Отговор
    ... си мислят,че "ядем доматите с колците" и определени глашатаи на ЕС и САЩ ще успеят да ни "промият" мозъка и да докажат, че ЧЕРНОТО е бяло. Липсва им и барабан и селски мегдан в света на IT.
  • 145 vlado

    4 2 Отговор
    Поредния български дебил .....
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Иван

    1 1 Отговор
    Отговарям на глупака, че до момента президент на САЩ няма евреин. Четете история, литература и се образовайте. Руската армия е подготвена във военно отношение колкото нашата. Разликата е че имат повече желязо от нашата. Генералите им са същите като нашите, чакат 20 брутни заплати и пенсия. Туй са всички военни и полицаи в БГ.
  • 148 БПФ

    4 1 Отговор
    Какъв "капитан" си ти бе, гащник? Украинските летища са унищожени и цялата военна инфраструктура. 210 000-ната украинска армия е почти напълно извън строя и дори украинците го признават в официални документи. 75 000 руснаци ги сгънаха за нула време, та зеленски през цялото време се моли като прoсяк за помощ от целия свят, дори чрез нашето посолство набират наемници, което е противозаконно !!! И това е само редовната армия, без да броим нацистките банди и чуждите наемници и "целия храбър украински народ" !!! Операцията е изпълнена перфектно - оцелелите украински части почти изцяло са хванати в чувал - в Донбас и в няколко града. А Русия изобщо не използва целия си военен потенциал. Това ли ти е провалът, пaлячо - 75 000 да смачкат 250 000? Относно "терористичните операции" - по данни на ООН досега цивилните жертви са малко под 500, което е по-малко от убитите ДЕЦА в Донбас !!! Що за гнидa може да отправя подобни чудовищни обвинения? Има ли друг пример пълномащабна война, водеща се често в градски райони, с толкова малко цивилни жертви?

    Това нежно журналистче - здравков - не го виня - то не знае от коя страна се държи шмайзерът - ама тоя, "военен" се е продал за някаква дребна сума с това интервю !!! И зеленски разбира, че с армията му е свършено, затова вече се моли за милост на Путин и е готов да приеме исканията му...

    Коментиран от #149

  • 149 Пак пръска

    2 0 Отговор

    До коментар #148 от "БПФ":

    Този Данов не е строеви военен,той е учил за ЗКПЧ,т.е. политически офицер. Специализирал е специална пропаганда по тошово време оше в гр. Лвов. Тоя е същия БКП натегач като Тагарев и Шаламанов - болшевишки пръски им изскачаха от устата по тошово време. Сега като неофит от атлантическата вяра пак пръска соросоидни пръски.
  • 150 ВЪН НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор
    УКРАИНСКИ ВОЕННИ СА ВЗРИВИЛИ В ДОНБАС

    РАКЕТА С КАСЕТЪЧЕН ЗАРЯД - ИЗБИТИ СА СТОТИЦИ ГРАЖДАНИ В РЕЙСОВЕ И ПЕШЕХОДЦИ ТАКАВА РАКЕТА СЕ ПУСКА САМО СЪС ЗАПОВЕД ОТ ВИСШИ ВОЕННИ - ПУТИН ЩЕ ГИ СЪДИ И РАЗСТРЕЛВА ПО СПИСЪК ! РАКЕТАТА Е ,,ТОЧКА - У"....................... В МОМЕНТА ВЪРВИ ВИДЕО ПО УЛИЦИТЕ ОСЕЯНИ С УБИТИ
  • 151 ПРЕДИ ДАНОВ СЕ Е КЛЕЛ ДА ДАДЕ ЖИВОТА СИ

    3 0 Отговор
    ЗА СССР А ДНЕС И ЗАД ВЛАКА ЩЕ СКОЧИ ЗА НАТО И ЕС ! ПОДЛОГА И ПРЕДАТЕЛ !
  • 152 Гусин политрук

    2 0 Отговор
    Вземи се гръмни бе господин политрук Данов. Цялата патаклама всъщност е поредица или едновременно течащи антитерористични операции в които укронацитата се крият зад цивилното население,а руснаците се мъчат да не му причиняват щети.Ще видиш бойни действия когато се махнат цивилните от Азовстал - досега руснаците я караха с мекия брус,но ще дойде време и за ТОС1А.