Отидете към основна версия

13 746 132

Рекорден добив на злато у нас

  • ада тепе-
  • челопеч-
  • dundee precious metals-
  • злато-
  • мед

Dundee Precious Metals отчита ръст в добива на злато и по-малко от плануваното на мед

Снимка: М. Богданова ©

Dundee Precious Metals отчита значителен ръст на добива ва злато в двете мини, които е взела на концесия у нас - "Челопеч" и "Ада Тепе", отчитат т компанията. Добивът на мед обаче е малко под залануваното количество. Причината е по-ниското съдържание на метала в преработената руда.

За периода януари-март на текущата година Dundee Precious Metals е произвело 35 300 унции злато в "Челопеч" и 33 300 унции в "Ада Тепе".

Първото тримесечие беше солидно начало на годината, с продължаващо силно представяне в „Челопеч“ и почти рекордно ниво на производство на злато в „Ада тепе“, каза Дейвид Рей, президент и главен изпълнителен директор.

На годишна база данните показват, че добитото злато от „Челопеч“ от началото на тази година е по-малко, за сметка на рязък скок в по-новата мина на компанията – „Ада тепе“, която увеличава златната си продукция с близо 55%.

В началото на април от Dundee Precious Metals съобщиха, че увеличават с още 1 гоина живота на мината "Челопече", т.е. до 2031-ва. Промяната се дължи на актуализация на оценката на запаси от минерали.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 48 гласа.

Свързани новини

  • Рекордни добиви на българско злато

    Двете мини на канадската компания Dundee Precious Metals у нас – „Ада тепе“ и „Челопеч“ отчетоха значителни добиви на зл ...
    05.08.2020
    17 838
    109
  • Рекорд в „Ада тепе” край Крумоград

    Значителен ръст в добива на злато е реализиран в мината за злато „Ада Тепе” през първото тримесечие на текущата година, която беше открита ...
    13.04.2020
    35 523
    150
  • Най-новият рудник у нас (СНИМКИ)

    Първият ни рудник от 40 години у нас е факт. За неговото откриване бяха нужди 19 години усилен труд. „Дънди Прешъс Металс” получи разрешен ...
    24.08.2019
    13 555
    50