Отидете към основна версия

12 Декември, 2023 11:33, обновена 12 Декември, 2023 11:33 1 277 13

Puma спира да спонсорира израелския национален отбор по футбол

  • puma-
  • израел-
  • спонсорство-
  • футбол

Причините са финансови и не са свързани с войната в ивицата Газа

Снимка: Shutterstock

Германската компания Puma реши да прекрати спонсорството на израелския национален отбор по футбол по финансови причини. Това съобщава Financial Times, позовавайки се на свои източници.

Решението е взето преди година и няма нищо общо с призивите за бойкот на компанията от страна на потребителите на фона на продължаващия конфликт в ивицата Газа. Компанията реши да не подновява договора си с Израелската футболна асоциация и вече няма да предоставя екипи на израелския отбор от 2024 г. Според вестника, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията, Puma е решила да спре да спонсорира националния отбор по финансови причини като част от новата маркетингова стратегия на компанията, както и поради ограничения пазар в Израел.

Puma също ще "преустанови партньорството си с някои други национални отбори" по търговски причини или поради несъгласия относно условията за подновяване на партньорството. По-специално компанията ще прекрати сътрудничеството си със сръбския национален отбор през 2024 г. Освен това се взема предвид участието на отбори в големи международни състезания. Компанията ще продължи да "оценява съществуващите партньорства и всички нови възможности за разработване на цялостен списък на националните отбори".

Споразумение за партньорство между германската компания и израелския национален отбор по футбол беше подписано през 2018 г.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини