Отидете към основна версия

1 204 3

Костов: Борисов скандално реабилитира Тодор Живков

  • иван костов-
  • дсб-
  • доклад-
  • борисов-
  • тодор живков
Снимка: БГНЕС

Ние застанахме срещу ГЕРБ, защото управлява с парламентарно мнозинство, съставено от рекетирани и подкупени "независими депутати", защото премиерът Борисов скандално реабилитира Тодор Живков. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов в политическия си доклад по време на VIII-то Национално събрание на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Костов изброи като причини за позицията на партията срещу ГЕРБ и това, че управляващите "върнаха страха от репресивния апарат, защото купуваха масово и смачкваха избирателите на последните избори". Лидерът на тъмносините призова делегатите на Събранието, които го посрещнаха ставайки на крака и с бурни овации, да дадат своята оценка на политическата позиция на ДСБ за ГЕРБ и тя да залегне в резолюция.

В доклада си той посочи, че ДСБ са подкрепяли 14 месеца правителството на ГЕРБ след създаването му през 2009 г. Причините: "те обещаха да следват същите политики в предизборната си програма, защото обявиха разумна програма за борба с кризата. Защото обещаха да намалят енергийната зависимост на страната и спиране на преговорите за "Южен поток" и "Белене". "Подкрепяхме ги, защото обещаха, че ще отстранят и накажат корумпираните и престъпни политици на Тройната коалиция".

Костов обясни, че след лятото на 2010 г. е станало "ясно, че ГЕРБ не желае да извършва реформи", затова и ДСБ са се дистанцирали. Костов посочи, че ГЕРБ проявяват пълно нежелание "да бъдат наказани корумпираните и престъпни политици от тройната коалиция". Той отбеляза и това, че "зависимостите на премиера Борисов замениха заварената мафия, че рекетът на управляващите замени корупцията".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мъдрецът от Правец

    Дали заради изпепеляващите жеги или заради нещо друго, от известно време насам българите са подложени на невиждано облъчване - някой все им припомн ...
    19.09.2012
    9 785
    56
  • Иван Костов остава начело на ДСБ

    Иван Костов бе преизбран за председател на Демократи за силна България (ДСБ) на VIII-то Национално събрание на партията. Само един делегат гла ...
    26.11.2011
    1 650
    1