Отидете към основна версия

1 354 6

Фермерският протест почива през уикенда

  • земеделци-
  • протест

Тракторите тръгват по жълтите павета във вторник

Снимка: БГНЕС

Протестите на зърнопроизводителите продължават през следващата седмица. Това заяви Радослав Христов, зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Решението е взето след среща на представителите на бранша, провела се днес в Арбанаси.

В понеделник протестните действия ще продължат по места в традиционните точки в страната - Дунав мост, граничните пунктове „Капитан Андреево" и „Лесово".

Земеделска техника ще пристигне и в столицата, но във вторник сутринта. Предстои в понеделник да бъдат „доизгладени" подробностите със Столична община относно местата, където зърнопроизводителите ще могат да паркират своите трактори.

След като вчера земеделският министър Мирослав Найденов успя да убеди земеделците да спрат похода на тракторите към София, късно снощи те изразиха несъгласието си с предложенията на управляващите и тръгнаха към столицата. Те имаха разрешение да влязат в София в 5.00 часа сутринта, но не успяха да стигнат навреме и затова влизането на земеделската техника на жълтите павета се отложи.

По-рано днес премиерът Борисов реагира остро на земеделските протести. По думите му с исканията си точно преди изборите, зърнопроизводителите са рекетирали управляващите.

По повод заплахата колоните с трактори да влязат в София премиерът попита: „Какво ще правят в София? Ще орат ли с тракторите или ще играят хоро и ръченица пак? В София кебапчета и пържоли няма. В София хората работят. Защо не стачкуваха, когато прибираха реколтата?"

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини