Отидете към основна версия

853 1

Семерджиев изненадан от продажбата на Е.ОН

  • дкевр-
  • семерджиев-
  • е.он

Компанията напуска български пазар без да е изпълнила предвидените инвестиции

Снимка: БГНЕС

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ не е била предварително информирана за продажбата на Е.ОН България на частното чешко дружество Енерго-Про. Това заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев днес. По думите му той самият бил изненадан от това.

Председателят на регулатора посочи, че смяната на собствеността на акциите обикновено не води до съществени изменения в дейността на компаниите. "Във всички европейски държави смяната на собствеността на едно частно дружество не се регулира от  регулаторния орган пряко. Важно е компаниите да отговарят на условията на съответната лицензия", уточни Семерджиев.

Е.ОН напуска български пазар без да е изпълнила предвидените инвестиции, посочи още председателят на ДКЕВР. По думите му те имат изоставане в предвидената инвестиционна програма в най-голяма степен от другите две компании. Въпреки това "в никакъв случай, в нито една от годините Е.ОН не е била губеща компания. 2010 и 2011 те намалиха значително печалбите си, което според нас е нормално, всички компании в условията на криза и стагнация на пазара намалиха печалбите си, нормално беше и електроразпределителните компании да ги намалят", уточни Семерджиев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини