Отидете към основна версия

1 033 0

Стачката в НКЖИ спира

  • бдж-
  • нкжи-
  • стачка
Снимка: БГНЕС

От утре спира стачката на служителите от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/, съобщи за Факти.бг председателят на стачния комитет на синдикатите Петър Бунев. От часове продължават преговорите с ръководството на дружеството и БДЖ- Пътнически преговори.  Не е ясно дали стачката на работниците от БДЖ ще продължи. Днес е нейният 24-ти ден.

От днес БДЖ възстанови движението на влаковете между 8.00 до 16.00 часа.

От дружеството днес съобщиха, ме 1050 от служителите на БДЖ са приели предложението на ръководството за доброволно напускане. Трудовите възнаграждения в размер на шест брутни заплати, ще бъдат изплатени веднага след освобождаването на служителите от длъжност, гарантират от компанията. Овобождаването от длъжност по чл. 331 от Кодекса на труда е една от допълнителните мерки, които ръководството на Холдинг БДЖ ЕАД предприе за ускоряване на реформите в дружеството. Ефектът от прилагането на тази мярка ще бъде в размер на около 23 24 млн. лв. годишно.

Преговорите в „Товарни превози” приключиха с подписването на колективен трудов договор.  В „Пътнически превози” ситуацията остава неясна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Край на стачката в БДЖ

    В понеделник ще бъде подписан колективният трудов договор за "БДЖ - Пътнически превози". Това съобщи председателят на Съвета на дирек ...
    17.12.2011
    1 100
    0