Отидете към основна версия

1 013 3

ГЕРБ управляват с натиск и откраднато мнозинство

  • иван костов-
  • мартин димитров-
  • герб
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Иван Костов обвини ГЕРБ, че управляват страната чрез натиск и откраднато мнозинство. "Има икономически провал в политиката на ГЕРБ", допълни лидерът на СДС Мартин Димитров и директно упрекна правителството за лошите условия на живот у нас.

Острите критики на съпредседателите на Синята коалиция проехтята на форума: "Регионите - национални и европейски предизвикателства пред десницата", организиран от сините евродепутати Надежда Нейнски и Светослав Малинов.

"За две години и половина те обещаха средноевропейски доходи. А всеки среден българин стана по-беден. Има икономически провал в политиката на това правителство. Този провал се замаскира през популистки акции и прояви, красиво говорене, игра на футбол, с какво ли не, но средният български гражданин стана по-беден”, заяви Димитров.

“Периодът на популизъм ще завърши", предупреди той. "Хората ще питат, кой реално ще може да помогне. Тук е ролята на десницата. Ние сме единствените, няма друга парти", сигурен е синият лидер.
От своя страна, Иван Костов се съгласи с Димитров и отчете, че на изборите българите са свалили лявата тройна коалиция, за да управляват партиите от Европейската народна партия (EНП).

"Дадоха вота си да бъде сменена тройната коалиция с ето това управление - групата на ЕНП. Този вот беше подменен, това е истинското название на това, което се случва в последните две години и половина. Този вот беше подменен, тази воля на избирателите беше подменена и в момента ГЕРБ управлява с всички знаете с какво, с наемници, с откраднато мнозинство, с платено, заплашвано и т.н", заяви тъмносиният лидер.

Евродепутатът Надежда Нейнски посочи, че днес каузата на традиционната десница е да бъде гарант срещу подмяната, фалшификацията на миналото и обезценяването на принципите. "Ние трябва да предложим на хората информиран, а не емоционален избор, трябва да дадем шанс на малкия и средния бизнес по места чрез система от ясни правила и ненатоварващи ясни процедури", допълни тя.

Според сините недостигът на административен капацитет и склонността към корупция спират европейската подкрепа за България.

Ръководителят на мисията на САЩ в България Джеймс Уорлик , който също бе гост на форума, каза, че в Съединените щати има теза, че всичката политика е местна. "Вашингтон е сам по себе си, неговото сърце пулсира само до ограничението на Околовръстното шосе", каза посланик Уорлик и добави, че във Вашингтон се вършат някакви неща, но това, което засяга човека във всекидневието му - образование, здравеопазване, пътища, се решава от местната власт.

По думите на посланика българите и американците не се различават и в двете държави всичко опира до местните политики.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини