Отидете към основна версия

858 3

Кунева: ГЕРБ се отметна от АСТА

  • acta-
  • меглена кунева
Снимка: БГНЕС

Българското правителство е било информирано за преговорите по АСТА и е можело да вземе отношение чрез експерти, министрите си или на ниво Министерски съвет.

Истината е, че решението за подкрепа на АСТА е подписано от министър – председателя и е минало цялата съгласувателна процедура през МС, без никой да го обсъди с гражданите, каза в предаването "Неделя 150" по БНР председателят на гражданското сдружение "България на гражданите" Меглена Кунева.

Бившият еврокомисар съобщи още, че ще изиска информация от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за всички преписки, които са се водили по АСТА.

На въпрос дали ще създава партия, Меглена Кунева заяви, че никога не е била срещу партиите, а срещу договорките "на тъмно". В предаването "Неделя 150" Кунева декларира, че не участва активно в партийния живот на НДСВ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ACTA отива в съда на ЕС

    Спорното търговско споразумение ACTA бе прехвърлено към Европейския съд, който трябва да реши дали документът нарушава закона. Комисарят по търгови ...
    22.02.2012
    1 291
    1
  • Идва нов световен протест срещу ACTA

    Гражданска инициатива „Не на АСТА” ще даде пресконференция по случай втория световен ден на протест срещу спорното търговско споразумен ...
    22.02.2012
    1 117
    1