Отидете към основна версия

873 6

Станишев не се отказва от лидерския пост в БСП

  • станишев-
  • бсп-
  • конгрес
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев опроверга зачестилите в последно време спекулации, че ще се откаже от лидерския пост в партията и ще премине на работа в централата на ЕС или на ПЕС. Той припомни, по време на посещение в Монтана, че многократно е заявявал, че ще остане председател на БСП до конгреса през май, а на него ще се кандидатира за нов мандат.

"Няма да ходя на работа в Брюксел. Моето намерение е да продължа да бъда председател на БСП и затова ще се кандидатирам за този пост на конгреса на партията през май", заяви Станишев.

"Пъранов има право да бъде делегат на конгреса, без да бъде избиран. Вероятно ще бъде избран за член на Националния съвет на партията", обясни той.

Лидерът на БСП обяви, че до конгреса трябва да бъде изработена ясна алтернативна политика на управлението на ГЕРБ. Според него в момента няма истинска пазарна икономика, тъй като "с лобистки закони държавата подкрепя монополите и задушава малкия и средния бизнес".
След колебания синята коалиция вече открито е срещу ГЕРБ, "Атака" и ДПС - също. Според него най-добре е да се иска вот на недоверие заради политиката на МВР и на Цветан Цветанов.

Станишев обаче е убеден, че Бойко Борисов пази Цветанов, тъй като той е организатор на технологията за печелене на избори.

Станишев определи като много тежко следващото управление на страната. Тези, които вземат мандата, ще се сблъскат с опоскани финансови ресурси, създадени монополисти и много тежка бедност. Според него само в София, Варна, Пловдив се държат. Останалите селища на България са превзети от бедността.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини