Отидете към основна версия

2 591 15

Сидеров: Тежка криза чака ГЕРБ

  • атака-
  • волен сидеров-
  • герб-
  • депутати

Ако Десислава Атанасова е тежката артилерия, аз съм папа Бенедик

Снимка: БГНЕС

Тежка криза и разцепление на редиците в парламента чака ГЕРБ, прогнозира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Двете министерски оставки той употреби  за илюстрация на политическата криза, налегнала управляващата партия, дължаща се на дефицит на ясна програма за работа и на кадри. „Пример за това е самоволното изявление на новата здравна министърка Десислава Атанасова, която каза, че е тежката артилерия на ГЕРБ. Ако тя е тежката артилерия, аз съм папа Бенедикт“, заяви Сидеров.

Партията му няма да подкрепи номинираните за нови министри Десислава Атанасова и Делян Добрев на мястото на Стефан Константинов и Трайчо Трайков, тъй като не разполагали с нужните качества. Сидеров настоя Трайков да бъде разследван за конфликт на интереси и престъпление по служба.

Лидерът на „Атака“, който наскоро обяви амбициозен план „Сидеров“ за управление на страната, разполага с информация, че още депутати от ГЕРБ ще напуснат парламента. Миналата седмица народният представител от Враца Николай Коцев подаде оставка по лични причини.

Управляващите могат да притискат напусналите партията депутати да излизат от парламента въобще, разкри Сидеров.

Както е известно, парламентарната група на „Атака“ е на ръба на съществуването, тъй като преди месеци 10 депутати я напускаха със скандални обвинения към Сидеров. Той пък, междувременно преминавайки в опозиция след изборите, обвини ГЕРБ в опит за разцепление на партията и затваряне на устата й, както и в кражба на партийна субсидия.

Волен Сидеров се обяви против съвместното заседание на правителствата на България и на Турция, както и за 3- месечен мораториум върху цената на хляба. Според колегата му Десислав Чуков цената не трябва да е над 1,2 лв. за половин килограм.

Критиката на Сидеров дойде от изявление пред медиите след заседание на Централния сбор на партията. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини