Last news in Fakti

3 Март, 2012 16:36 1 924 3

“Атака” представи плана "Сидеров"

  • атака-
  • волен сидеров-
  • митинг-
  • шествие

Националистите проведоха традиционното за 3 март митинг-шествие

"Атака" организира в София традиционния си за 3 март митинг-шествие. На протеста са се събрали хиляди привърженици на партията от цялата страна.

Митинг-шествието започна от пилоните на НДК. Привържениците на “Атака” с партийни знамена и националния трикольор тръгнаха предвождани от зам.-председателя на партията Павел Шопов

Шествието продължи по бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и улица "Г.С.Раковски". На протеста се чуват скандирания "България!", "АТАКА- победа!" "Волен!".

Процесията спря на няколко места. Едно от тях бе пред сградите на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на финансите. Там лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставките на министрите Трайчо Трайков и Симеон Дянков, които, по думите му, са предали националните интереси и работят за колонизаторите и обедняването на българите.

Сидеров подчерта, че "Атака" е единствената националистическа партия и попита къде в този ден са управляващите. Той сам даде отговор на въпроса си като заяви: По резиденции, ядат и пият. Същото се отнасяло и за опозицията.

На площад "Александър Невски" областни и общински координатори на “Атака” обясниха на събралите се протестиращи как партията се подготвя за парламентарните избори през следващата година.

Организаторите на протеста раздаваха на всички присъстващи съкратения вариант на плана „Сидеров", който представя „новия път на България".

В плана атакистите посочват, че глобализмът и монетаризмът са се провалили. Провалила се е и либералната политика „по-малко държава, пазарът решава всичко".

„Световната финансова криза причинена от САЩ го показва ясно. Пазарният фундаментализъм, превърнат в религия от финансовата и политическа върхушка на САЩ, претърпя тотален крах. Европа е в икономически шок. Лидерите на големите европейски държави извършат хаотични движения и дават разнопосочни знаци", се казва в плана.

Според атакистите е необходимо ново мислене, а не нови форми на световна финансова спекулация, не нови наднационални корпорации, не повече Уолстрийт, а повече разум, баланс и справедливост.

Конкретно в плана „Сидеров" се настоява за рязък и незабавен скок на доходите с минимална заплата 1000 лв. и минимална пенсия 500 лв.

Друго искане е незабавно разваляне на концесиите за златодобив и връщане на печалбата от 3 млрд. евро годишно в българските ръце; незабавно разваляне на договорите с елразпределителите ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН и връщане на печалбата от 1 млрд. евро годишно на българския народ.

От партията на Волен Сидеров настояват за нов регламент и състав на митниците и връщане на 2 млрд. евро годишно от контрабанда в полза на цялата нация.

Атака се обявява за строеж на два нови блока в АЕЦ „Козлодуй", както и за построяване на нова атомна електроцентрала.

Държавна банка само за бързо и евтино кредитиране на малък и среден бизнес; създаване на кооперативна банка с начално финансиране от държавата, специално за селското стопанство; ликвидиране на безработицата за 6 месеца със специална държавна програма за заетост чрез държавни проекти и поръчки; създаване с държавно финансиране на високо технологичен парк и държавен център за реализация на български изобретения и патенти; генерално пренасочване на българската икономика към Китай, Индия, Бразилия, Япония и Русия, което дава стратегическа опора на целия план; са останалите точки в плана Сидеров.

Според Атака тези промени са възможни и са жизнено нужни на България. Можем да ги направим! Знаем как. Нужно е само едно: трябва властта да е в правилните ръце, се посочва в края на плана.

Целият план от 100 страници ще бъде изпратен на всички общински организации на партията за обсъждане до края на март тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    тоя много филми гледа.минимална заплата 1000 лева и минимална пенсия 500 лева никога няма да стане !!!!
  • 2 Питащият

    0 0 Отговор
    "Атака се обявява за строеж на два нови блока в АЕЦ „Козлодуй", както и за построяване на нова атомна електроцентрала. " Този е луд за връзване, както и болшинството атакисти. Нямаме нужда от нови ядрени мощности, особено стари руски бракми. Имаме нужда от постигане на енергонезависимост чрез ВЕИ. Това е пътят, който е избрала Германия. Волен Сидеров е или популист, или глупак, или просто кукла на конци, актьор в поредният епизод на политическото шоу, чиито продуценти вече 20 години са едни и същи.
  • 3 патриот

    0 0 Отговор
    Към питащият
    Ти си луд,мой човек!Не виждаш ли какво става около теб,каква е цената на бензина,дизела,яйцата...А кой си раздава бонуси,а?