Отидете към основна версия

906 2

До дни са ясни причините за разбиването на МиГ-29

  • миг-29-
  • изтребител

До 2-3 май трябва да бъде готов и да ми бъде представен предварителният доклад на комисията, която разследва причините за инцидента с бойния самолет МиГ-29.

Това каза късно снощи в Клисура министърът на отбраната Аню Ангелов. Той участва в отбелязването на 136-ата годишнина от Априлското въстание.

Той отбеляза, че само два дни след инцидента бяха подновени полетите със Су-25, от утре ще започнат да летят и МиГ-21. По думите на Аню Ангелов двамата пилоти - майор Илия Дойчинов и капитан Петър Методиев, вече са извън реанимацията и са в неврохирургията на ВМА-София.

При инцидента с МиГ-29 пилотите майор Илия Дойчинов и капитан Петър Методиев катапултираха, а машината се разби и изгоря между пловдивските села Царимир и Голям чардак при учение.

Заради катастрофата бяха преустановени полетите на всички български самолети в двустранната българско-американска подготовка "Тракийска звезда", която се провежда от 17 април до 10 май в авиобазата "Граф Игнатиево".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пилотска грешка виновна за разбилия се МиГ

    Министърът на отбраната Аню Ангелов: Най-вероятната причина за аварията с МиГ – 29 е грешка в експлоатацията на авиационната техника при изли ...
    02.05.2012
    907
    2
  • Пилотска грешка свалила МиГ 29

    Грешка на пилотите е причина за авиоинцидента с МиГ 29 миналия четвъртък на летище Граф Игнатиево край Пловдив. Това е записано в предварителни ...
    02.05.2012
    2 680
    1